Главна / Вести / Косово и Метохија / Миљковићима из Липљана албанска фирма, због изградње зграде, поткопала темељ куће

Миљковићима из Липљана албанска фирма, због изградње зграде, поткопала темељ куће

Јуче у касним вечерњим сатима грађевинска фирма „26.мај“ чији је власник Албанац, недалеко од цркве у Липљану почела је  са копањем темеља за изградњу, највероватније, стамбене зграде. На први поглед ништа необично да грађевинске машине нису поткопале темељ породиче куће Момчила Миљковића.

„Ја сам касно синоћ то видео и одмах отишао да пријавим  полицији, где сам дао изјаву. Полиција је око 21 час дошла снимили су тај део и рекли да радници више неће копати. Међутим, јутрос су екипе поново дошле и наставиле копање. Отишао сам поново у полицију они су ми рекли да ће звати инспекцију. Затим су дошла два полицајца рекла радницима да обуставе радове, али су они наставили чим је полиција отишла“, прича у изјави за РТВ Грачаница власник куће Момчило Миљковић.

Поред налога грађевинске инспекције да темељи које копају морају бити удаљени најмање 4 метра од куће Миљковића, ова албанска фирма је и данас наставила са радовима.

„Наша породица страхује за безбедбост свих нас јер се кућа може срушити сваког часа. Нећемо да продајемо кућу одлучни смо да овде останемо и због тога ово доживљавамо као притисак на нас. Раније су нас гађали каменицама, сада ово што значи желе да нас склоне одавде“, каже Ненад Миљковић, Момчилов син.

Миљковићи истичу да се на овај начин шаље порука преосталим Србима у Липљану да се и они иселе и да су ту непожељни.

Иначе, у Липљану је до 1999. године живело 7.000 Срба а 1.000 Албанаца. Сада је 10.000 Албанаца а Срба једва 300 и они су свакодневно изложени притисцима и шиканирању аклбанских екстремиста.

Check Also

Осуђена посланица покрета Самоопредељења у Призрену

Основни суд у Призрену осудио је посланицу владајућег покрета Самоопредељење у косовској скупштини Јетмире Вранези …