Главна / Друштво / ИОМ и општина Грачаница обезбедили реагенсе за лабораторијске анализе оболелих од Ковида 19

ИОМ и општина Грачаница обезбедили реагенсе за лабораторијске анализе оболелих од Ковида 19

Представници Међународне организације за миграцију ИОМ у срадњи са општином Грачаница, обезбедили су реагенсе за лабораторијске анализе, који су потребни за оболеле од Ковида 19. Реагенси су уручени директору Клиничко болничког центра Приштина- Грачаница проф. др Братиславу Лазићу

Председник општине Грачаница Срђан Поповић истакао је да је споразум са шефицом ИОМ-а Аном Ростовском потписао пре месец дана.

“„Уручењем реагенаса ефикасно смо извршили све обавезе из споразума, што је потврда добре сарадње са ИОМ-ом и болницом у Грачаници. У овој тешкој ситуацији, у време пандемије, веома је важно да кординишемо и радимо у циљу побољшања здравствених услова за наше грађане. Овим показујемо да нам је њихово здравље веома важно“, рекао је Поповић.

Директор КБЦ Приштина- Грачаница проф.др Братислав Лазић истакао је да је сарадња ове здравствене институције, посебно у време пандемије коронавируса,  са општином Грачаница одлична и да се нада да ће тако бити и у будуће.

„Реагенси ће допринети још стабилнијем раду наше установе, јер се највише користе управо у дијагностици и лечењу инфицираних Ковидом-19. Ово није једина донација која се дешава посредством Општине Грачаница. Болница је ангажовањем председника Поповића у више наврата добијала врло квалитетан облик помоћи“, казао је проф. др Лазић.

Лазић се осврнуо и на тренутну епидемиолошку ситуацију на терторији општине Грачаница, коју је оценио као много повољнију у односу на претходни период и навео да је то резултат имунизације, коју је за наше становништво обезбедила Република Србија.

 

Check Also

Петковић са специјалним повереником за Западни Балкан о ситуацији на КиМ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију др Петар Петковић разговарао је данас са специјалним повереником …