Главна / Вести / Косово и Метохија / Драгољуб Ацковић обишао Ромско насеље у Грачаници

Драгољуб Ацковић обишао Ромско насеље у Грачаници

ackovicДанас је заменик директора за људска и мањинска права Драгољуб Ацковић обишао Ромско насеље у Грачаници и разговарао са Ромима о проблемима са којима се суочавају као мањина. Том приликом Ацковић је позвао Роме да изађу на локалне изборе и подрже кандидата за градоначелника ГИ „Српска“.

„Роми и у Грачаници као и свуда имају бројне проблеме, али то ће се у наредном периоду променити. Разговарао сам са Бранимиром и обећао ми је да ће отворити вечерњу школу, где ће сви Роми моћи да се едукују, и тиме поспеше своје знање а исто тако имаће и веће шансе за запошљавање. Један од начина да се реше многи проблеми јесу предстојећи избори“, истакао је Ацковић.

Кандидат за градоначелника ГИ „Српска“ Бранимир Стојановић обећао је да ће настојати да реши многе проблеме са којима се суочавају Роми.

„ Онако како се буду решавали проблеми Срба, тако ће се решавати и проблеми Рома, заједно имамо велику шансу да успемо. Потрудићемо се да у многоме побољшамо живот Рома, радићемо заједно на едукацији и запошљавању“, нагласио је Стојановић.

Представник ромске заједнице Хамит Шерифовић истакао је да је кандидат за градоначелника ГИ „Српска“ Бранимир Стојановић добио поверење ромске заједнице и нагласио да ће Роми у већем броју изаћи на изборе 1. децембра.

На данашњем састанку Роми су сасвим отворено причали о својим проблемима.

Check Also

Гујон: “Солидарност за Косово” покреће још четири нова пројекта у српским енклавама на КиМ

Директор Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону и оснивач хуманитарне организације “Солидарност …