Главна / Вести / Косово и Метохија / Гробље у Косову Пољу очишћено и дезинфиковано

Гробље у Косову Пољу очишћено и дезинфиковано

На православном гробљу у Косову Пољу које је зарасло у високу траву и коров, данас су изашли радници “Еколога” из Косова Поља како би га очистили колико је то могуће. Средствима које су донирали мештани који су пре 1999 године живели на овим просторима купљена су средства за дезинфекција као и средства за уништење корова.

” Данас смо овде како би смо кренули у акцију чишћења гробља, јер је зарасло у високу траву и трње. Средства за дезинфекцију и уништење корова купљена су од новца који шаљу људи који су пре 1999 године живели на овим просторима, а сада силом прилика живе у централну Србију”, рекао је директор “Еколога” из Косова Поља, Траја Јовановић.

Окружено високим зидинама и зградама, на православном гробљу у Косову Пољу оскрнављено је више десетина надгробних плоча, а људи чији најмилији почивају овде, страхују да ће на наредним Задушницама затећи и више порушених споменика.

Check Also

Мировић: Вучићев конкретан план за обнову свих регионалних болница у Војводини почео да се реализује у Кикинди и Суботици

Председник Србије Александар Вучић јуче је у Хоргошу, поред Суботице, најавио нову велику инвестицију у …