Главна / Вести / Косово и Метохија / Ракић: Повратници најрањивија група становништва, тражим хитну заштиту

Ракић: Повратници најрањивија група становништва, тражим хитну заштиту

Напад на породичне куће Радоја и Милана Пумпаловића из села Дубрава код Истока је најдиректније угрожавање безбедности повратника и јасна намера оних који су то учинили да пошаљу поруку да Пумпаловићи нису сигурни на свом имању и у својим кућама. Морамо бити свесни чињенице да ако се овакав вид притиска настави на најрањивију групу људи на Косову, можемо очекивати још већу стагнацију када је у питању процес повратка, оценио је министар за заједнице и повратак Горан Ракић.

”Искрено верујем да заједнички морамо решавати овакве инциденте јер је у интересу косовског друштва мир и суживотсвих заједница које на Косову живе, у правом смислу те речи. Ја као министар за заједнице и повратак ћу учинити све што је у мојој моћи да им пружим уверење да нису никада били, нити ће бити сами у превазилажењу константних проблема када је у питању заштита њихове безбедности”, казао је министар Ракић поводом најновијег инцидента.

Хитно реаговање институција задужених за безбедност и привођење и обелодањивање имена оних који овакве инциденте чине је најјаснији показатељ повратницима да су заштићени.

”Сви они који се усуде да нападају повратнике, обијају куће, пљачкају имовину морају бити одмах ухапшени и адекватно кажњени”, поручио је министар Горан Ракић.

Check Also

У српским срединама на КиМ два нова случаја заразе корона вирусом

У српским срединама на Косову и Метохији регистрована два нова случаја заразе корона вирусом, саопштено …