Главна / Друштво / Веште руке Стефанове

Веште руке Стефанове

ОШ „Десанка Максимовић“ у Косовској Каменици позната је по бројним радионицама.  Дуборез је нови занат уведен због тројице помоћних радника, али превасходно због једног са посебним потребама.

Двадесетосмогодишњи Стефан Тасић из Доњег Мочара ради у овој школи од маја 2018.године.  Завршио  је столарско-тапетарску школу у Београду. Рођен је глувонем али је временом научио да разуме свет око себе. Чита им са усана. Изузетно одговоран према повереним задацима успео је и да изговара по  коју реч.

“Оног тренутка када је Стефан почео да ради у школи познавао је неколико наших радника и одмах на почетку осећала се његова срећа”, изјавила је за Пулс директорка ОШ „Десанка Максимовић“ у К.Каменици, Јадранка Васић.

“У почетку није могао да изговори ниједну реч, покушавао је да нас прати, да нам чита са усана, а сада после три године, колико је са нама, Стефан може да изговори више речи, а сигурна сам и да нас све разуме”, каже Васићева. Стефану  у дуборезу помажу још двојица колега.

Извор: РТВ Пулс

Check Also

Вучић данас са патријархом и епископима СПЦ

Председник Србије Александар Вучић угостиће данас патријарха српског Порфирија и епископе Српске православне цркве, преноси …