Главна / Вести / Косово и Метохија / Саопштење СКС-а поводом наводних претњи становницима Бергена

Саопштење СКС-а поводом наводних претњи становницима Бергена

sks„Савез косовских Срба“ издао је саопштење поводом , како тврде, неистина објављених  последњих дана у појединим медијима, а односе се на становнике насеља Берген у Угљару.

„Наводи појединих становника насеља Берген, о томе да су им службеници Центра за социјални рад претили укидањем социјалне помоћи уколико не гласају за  кандидата СКС за градоначелника, су потпуна неистина“, наводи се у саопштењу СКС – а, достављено нашој редакцији.

„Савез косовских Срба“ тврди да су службеници центра за социјални рад, који функционише у систему Општине Грачаница, само обављали своје редовне обавезе и били у посету становницима овог насеља, који су корисници центра, због како се наводи,  редовне шестомесечне контроле.

„Упркос многим тврдњама наших политичких противника из ГИ „Српска“ да су одређене присталице  „Савеза косовских Срба“ претиле становницима „Бергена“, ми овом приликом тврдимо да са њима ниједан активиста „Савеза косовских Срба“ није разговарао у кампањи за први круг избора, а неће разговарати ни сада у кампањи за други круг. Разлог томе је врло прост, већина становника из тог насеља нема право гласа на територији општине Грачаница“, додаје се у саопштењу.

Изјаве које су објављене у тексту „На пролеће бежим и ја“ на радију „КИМ“, али и на осталим радио и тв станицама, па чак и на РТС-у, су дале пензионерка Милева Никић, Слађана Јовановић и Живанка Петковић.

„ Савез косовских Срба“ у саопштењу наводи да се ниједна од поменутих госпођа не налази на бирачком списку на територији Општине Грачаница.

До ових информација се лако може доћи, наводи се у саоштењу СКС – а, простим увидом у бирачки списак који је јаван, и сваки грађанин или политички субјекат му може приступити на сајту Централне изборне комисије.

 

Check Also

Куртијеви предлози неприхватљиви, јер Косово није држава

Дипломата Зоран Миливојевић изјавио је да ниједан од предлога које је данас током дијалога у …