Главна / Вести / Косово и Метохија / Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић честитао славу општине Лепосавић

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић честитао славу општине Лепосавић

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић честитао је славу општине Лепосавић председнику општине, свештенству, као и грађанима.

Поштовани господине Тодићу,

У име Канцеларије за Косово и Метохију и своје име, Вама, руководству Општине, свештенству и житељима Лепосавића честитам велики Празник, општинску и храмовну Славу – Светог Василија Острошког Чудотворца.

Свети Василије Острошки је Христов апостол новог времена, учитељ и исцелитељ. Од њега ми вековима молимо помоћ, утеху и духовну окрепу, а посебно данас у време великих изазова са којима се суочавамо.

Његова безгранична љубав према сваком Божијем створењу и борба за опстанак и чистоту православне вере, учинила је митрополита Василија светим човеком, који је поред Светог Саве најзнаменитији и највољенији српски светитељ. То потврђује и чињеница да данас Острошком Чудотворцу долазе у великом броју поклоници из свих наших крајева, али и они из иностранства, верници католичке и муслиманске вере.

Увек се сећајући колико много је Свети Василије учинио да остане и опстане српски народ у невољама и страдањима, у распећима али и у васкрсењима, пронађимо данас у нама самима милост и доброту, бригу и љубав према ближњима, без обзира на њихову веру и нацију. То је једини залог мира, успеха и благостања, али пре свега нашег останка и опстанка на Косову и Метохији.

Канцеларија за Косово и Метохију наставиће да улаже у боље услове живота нашег народа у покрајини, а општина Лепосавић као географски највећа српска општина на Косову и Метохији за нас има посебан значај

Са жељом да нас сваке године буде све више, нека вам је срећна и благословена Слава! – каже се у честитки др Петра Петковића.

 

 

Check Also

Стано: Циљ Радне групе да се нађе трајно ресење за таблице

Први састанак Радне групе, која би требало да се бави решавањем спора Београда и Приштине …