Главна / Вести / Косово и Метохија / У Лепосавићу обележена градска и храмовна слава Свети Василије Острошки

У Лепосавићу обележена градска и храмовна слава Свети Василије Острошки

У Храму Светог Василија Острошког у Лепосавићу свештеници , представници локалне самоуправе и Канцеларије за Косово и Метохоју у присуству верника обележили су  храмовну и општинску славу.  После свете литургије сечен је славски колач.

Служењем свете литургије и сечењем колача у храму Светог Василија Острошког у Лепосавићу обележен је дан овог  светитеља и слава храма  и Општине.“Данас се радујем овом великом празнику. Сваки Србин мора да буде поносан и радостан када има угодника Божјег, чудотворца који штити и моли се за свој народ. Kада се молисмо данас у овоме храму са свештенством и вермин народом човек осећа радост, благодат и благодарност”, рекао је протојереј стафрофор Милија Арсовић, архијерејски намесник косовскометохијски.
Литургији су присуствовали и помоћник директора Kанцеларије за Kосово и Метохију Јелена Стојковић и председник Привременог органа општине Лепоасавић Зоран Тодић.

“Честитам Лепосавцима општинску, храмовну славу да и овог пута славимо и када је тешко будемо заједно. Држава Србија и Канцеларија за КиМ је уз вас да заједно идемо напред, градимо будућност и градимо услове за останак и опстанак на Косову и Метохији”, рекла је Стојковић и пренела поздраве директора Канцеларије за КиМ Петра Петковића.

Градоначелник Лепосавића Зоран Тодић честитао је свештенству и монаштву  житељима Лепосавића велики празник, општинску и храмовну Славу – Светог Василија Острошког Чудотворца и поручио да се нада да ће дани који предстоје донети добро здравље, благостање и сваки напредак.

“Надам се да ћемо овај велики празник наредне године славити као што смо славили протеклих година”, поручио је Тодић.

Радови на храму у Лепосавићу почели су пре двадесет година на дан Светог Василија Острошког.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Миливојевић: Косовско питање се не може решити без УН и Савета безбедности

Србија не доводи у питање ниво пријатељских односа са Русијом, као ни стратешке интересе у …