Главна / Вести / Косово и Метохија / Министар Ракић у Партешу: Асфалтираћемо све улице и градити куће за две социјално угрожене породице

Министар Ракић у Партешу: Асфалтираћемо све улице и градити куће за две социјално угрожене породице

Све улице у општини Партеш које су веома значајне за становнике овог места биће асфалтиране. Такође, биће изграђене и нове куће социјално угроженим породицама Перић и Рајчић из Партеша, по предлогу локалне самоуправе, рекао је данас током посете општини Партеш, министар за заједнице и повратак Горан Ракић.

Министар Ракић је рекао да је ово само почетак инвестиција у општину Партеш и градоначелнику Драгану Петковићу са којим се на почетку посете састао, пренео да ће представници Министарства за заједнице и повратак често бити присутни на терену у овој општини и заједно са представницима локалне самоуправе идентификовати приоритетне породице за помоћ када је у питању изградња и реновирање кућа.

”Важно ми је да од вас који водите општину Партеш добијем шта је реално потребно да се ради у вашој општини како би квалитет живота становника подигли на већи ниво. Данас смо договорили асфалтирање свих улица и изградњу две куће и на овоме се нећемо зауставити, већ ћемо улагати још више. Разговараћу и са представницима других надлежних институција које могу да помогну”, казао је министар Ракић.

Министар је поручио да му је важно да на Косову буде што више породица са оволиким бројем чланова и да ће породица Перић која има десет чланаoва добити нову кућу у најкрећем могућем законском року.

”Задовољство ми је када могу да усрећим пре свега децу. Изградићемо вам нову кућу како би живели у условима достојним данашњице. Знам како је живети у тешким условима тако да сам предлог, градоначелника Драгана Петковића да вам направимо кућу прихватио одмах”, казао је министар Ракић.

Током посете општини Партеш са руководоством ове општине министар је обишао и зграду Дома културе које се налази близу општинске зграде и са градоначеником разговарао о будућим улагањима у овај објекат.

Check Also

Приштина, почело пресељење избеглица из Авганистана у Велику Британију

Група од 117 избеглица Авганистана напустила је привремено боравиште на Косову и Метохији И пребачена …