Главна / Вести / Косово и Метохија / Поповић: Нажалост комшије Албанци још увек не решавају проблеме са Србима на миран начин

Поповић: Нажалост комшије Албанци још увек не решавају проблеме са Србима на миран начин

Председник општине Грачаница Срђан Поповић обишао је данас породицу Миљковић из Липљана, чија је имовина угрожена услед радова фирме у власништву Албанаца.
Породици Миљковић из Липљана угрожена кућа као и безбедност. Уз њихово имање, на мање од метар албански инвеститор кренуо је у градњу вишеспратнице.
Члан Председништва Српске листе и председник општине Грачаница Срђан Поповић обишао је породицу Миљковић и поручио да нису сами.
„Правда и истина су и даље недостжни за Србе који живе на Косову и Метохији. Комшијски односи још увек не могу да се реше на миран начин. Обишао сам породицу Миљковић и поручио да нису сами у свему овоме, потрудићемо се да на све начине помогнемо да се проблем реши“, казао је Поповић.
Реаговали су и тражили помоћ одмах чим су видели да се радови одвијају на мање од метра од куће.
„Обавестили смо инспекцију позвали полицију речено им је да радове обуставе, међутим када је отишла инспекција и полиција они су одмах наставили са даљим радовима. Бринемо се за нашу безбедност“, истиче Ненад Миљковић.
„Као што он има своје интересе ту да гради, тако и ја имам своје интересе да ту живим, увек сам био за то да се комшијски договоримо, жао ми је што није желео да ме разуме“, додао је Ненад.
Миљковићи се не осећају безбедно, свакодневно добију претење, а истичу да силом хоће да им узурпирају имање и да их натерају да се иселе са ових простора.
„Ми смо ангажовали адвоката, борићемо се правним путем. Решења нема, они раде по свом, једино ако их суд заустави. По закону најамње четири метара даље од моје ограде могу да раде.“, рекао је Момчило Миљковић.
Миљковићи желе да остану на свом огњишту и поручију да их никакви радови и претње неће иселити са ових простора.
Извор: Саопштење

Check Also

У Грачаници за 24 сата 10 позитивних на Ковид 19

У општини Грачаница током протеклих 24 сата, код још 10 лица потврђена је инфекција Ковид …