Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић: СДС да се окане приче о Косову и Метохији

Петковић: СДС да се окане приче о Косову и Метохији

Члан ГО СНС Петар Петковић поручио је Социјалдемократској странци да се окане приче о Косову и Метохији и “сулудих напада” на председника Вучића, који је, како каже, једном за свагда стао на пут Тадићевој политици урушавања и уништавања Србије.

“Уместо што лаже и обмањује јавност СДС би требало да се суочи са катастрофалним билансом владавине Бориса Тадића и свим поразима за које је одговоран”, поручује Петковић, а наводи се у саопштењу СНС.

Петковић каже и да су Тадићеви људи између Србије и Косова и Метохије постављали де факто граничне линије и инсталирали приштинске царинике између Срба и Срба док је он причао о “црвеним линијама”.

“Уместо што дува у једра страним амбасадорима, и саучествује неоснованим нападима на сопствену државу, Тадић би требало да зна да је време када су клијенти туђих амбасада владали Србијом одавно прошло, и да ништа неће постићи додворавањем страним центрима моћи”, навео је Петковић.

О катастрофи коју је Тадић Србији проузроковао борећи се тобоже за Косово и Метохију, а заправо “узмичићи и на политичком и на дипломатском плану”, писаће се историјске монографије, закључио је Петковић.

Социјалдемократска странка је данас на свом званичном сајту објавила да је након изјашњавања Израела о признању Косова јасно да је “Вучић у Вашингтону потписао акт имплицитног признања независности Косова и лично учествовао у потписивању споразума који се односи и на његово експлицитно признавање”, те да режим треба да “понесе одговорност и за целокупну косовску политику у последњих скоро десет година”.

Извор: ТАНЈУГ

Check Also

У ЕУ и САД веома незадовољни што Курти упорно одбија да обнови дијалог с Београдом

  Званичници у институцијама ЕУ и земље чланице Уније снажно захтевају од власти Косова да …