Главна / Вести / Косово и Метохија / Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић припадницима исламске вероисповести честитао Рамазански бајрам

Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић припадницима исламске вероисповести честитао Рамазански бајрам

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић  у своје и у име Канцеларије за КиМ свим грађанима исламске вероисповести и старешинству на Косову и Метохији и у осталим деловима Србије,  упутио је најискреније честитке поводом великог верског празника Рамазанског бајрама.

“Поруке мира, разумевања и слоге нека буду водиље током бајрамских дана. Ово је прилика да са поносом истакнемо да су међуверски и међуетнички склад, вредности која наша заједничка држава баштини кроз историју.

Нека начела које афирмише Рамазански бајрам, попут међусобног поштовања, солидарности и заједништва, буду надахнуће и подстицај да истрајемо на путу разумевања и уважавања наших различитости, које нас обогаћују у цивилизацијском, културолошком и сваком другом смислу.

Желим вам да дани Бајрама у ваше домове унесу срећу, породични мир и благостање, а да начела хуманизма, дубоко уткана у духовне темеље ислама, нађу пут до сваког од нас”, наводи се у честитки директора Канцеларије за КиМ.

Check Also

Одаловић: Београд истражио захтеве Приштине, они нису приступили ниједном

Председник Комисије за нестала лица Владе Србије Вељко Одаловић указао је данас на седници Одбора …