Главна / Спорт / Тодић отворио 14. меморијални турнир у фудбалу “Чика Цоне” у Лепосавићу

Тодић отворио 14. меморијални турнир у фудбалу “Чика Цоне” у Лепосавићу

У организацији општине Лепосавић и ФК Космет на спортским теренима у Лепосавићу отворен је 14. по реду меморијални турнир у фудбалу „Чика Цоне“, на коме учествује 18 екипа са целеог Косова и Метохије, као и Рашке, Новог Пазара и Тутина.

Председник Привременог органа општине Лепосавић Зоран Тодић отворио 14. меморијални турнир у фудбалу и свим учесницима пожелео добродошлицу и пуно успеха у такмичарском делу.

„Данас је лепо бити овде са нашим наследницима, младим фудбалерима и фудбалеркама. Ово је 14-ти по реду меморијални турнир који се одржава на спортским теренима овде поред Ибра у Лепосавићу. Због короне турнир прошле године није одржан. Овде године одлучено је да се овај турнир одржи, искрено, скромније него претходних година. Домаћин и организатор овог турнира је ФК Космет. Овом приликом честитам на организацији, а ми смо ту да помогнемо све оно што је потребно и да пре свега створимо услове да се овакве манифестације одржавају“.

Општина је помагала, а и у будућем периоду ће помагати и улагати у спорт рекао је Тодић, који је за ову прилику уручио 10 фудбалских лопти.

Председник Фк Космет Небојша Нинић, који је домаћин и организатор турнира, захвалан је свим екипама на учешћу, али и локалној самоуправи на подршци и помоћи коју несебично пружа.

„Нажалост ове године због ситуације са пандемијом нису нам дошле екипе које су стални учесници овог турнира. Да поменем да је стални гост наш Фудбалски клуб Партизан, Фк Пале из Републике Српске, имали смо претпрошле године екипе из Финске и Македоније. Нажалост, ове године учешће су узеле само екипе из Новог Пазара, Рашке и унутрашњости Косова и Метохије“ истако је Нинић.

На овом меморијалном турниру први пут учешће је узела екипа Фк Брезовица из Штрпца, која не крије задовољство што су део једне овакве манифестације.

„Ово је наше прво учешће на турниру. Наши први утисци су феноменални. Надамо се, како турнир иде све више и више, да ће бити све боље и боље“, нагласио је Звонко Сталетовић из Фк Брезовица.

Момчило Лукић Цоне рођен је у Косовској Митровици, играо је у тиму Трепче, где је и завршио своју каријеру. Био је Савезни фудбалски судија и организатор многих спортских манифестација у општини Лепосавић. Свој живот је посветио спорту, посебно фудбалу. У нашој општини свако ко воли фудбал сећа се чика Цонета.

Извор: ТВ Мост, Лепосавић Портал

Check Also

У Сушици одиграно првенство Kосова и Метохије у стоном тенису

У организацији стонотениског клуба “Покретач”, у основној школи “Свети Сава” у Сушици надомак Грачанице, одиграно …