Главна / Вести / Косово и Метохија / Поповић са пензионерима: Наставићемо са подршком нашим најстаријим суграђанима

Поповић са пензионерима: Наставићемо са подршком нашим најстаријим суграђанима

Председник општине Грачаница Срђан Поповић састао се са појединим члановима „Удружења пензионера“, како би им пружио подршку у актуелним и планираним активностима.

Председник Поповић истиче да посебан значај придаје пензионерима, јер не жели да се ни један тренутак осете заборављеним, те да зато локална самоуправа чини све да им олакша функционисање кроз њихово удружење.

„Недељно поподне провео сам радно са нашим пензионерима, од којих сам чуо конкретне предлоге како локална самоуправа може да им помогне у њиховим активностима. Један од резултата састанка је договор да се у скорије време за све заинтересоване пензионере организује групни обилазак манастира широм Косова“, казао је Поповић.

Поповић је казао да ће локална самоуправа помоћи у отварању пензионерских одбара у још три места у општини Грачаница.

„Увидео сам да су им потребни простори и потрудићемо се да обезбедимо адекватне за још три пензионерска одбора, у Лапљем Селу, Горњој Гуштерици и Лепини, у којима би се окупљали и пензионери из суседних места. То би им пуно значило, јер би се ту састајали, дружили и проводили слободно време“, казао је Поповић.

Председник Поповић са пензионерима је разговарао и о пандемији коронавируса, односно о вакцинацији.

Председник Удружења пензионера Грачаница Веско Стојковић истакао је да се пензионери придржавају свих препоручених мера заштите, те да је преко 80 % пензионера са територије општине Грачаница вакцинисано против Ковид-19.

Поповић и Стојковић упутили су позив и осталим пензионерима да се што пре вакцинишу, јер је, како су истакли, то једини начин да зачувају своје здравље и да се заштите од инфекције.

Стојковић се у име пензионера председнику Поповићу захвалио на свему што су он и општина Грачаница до сада учинили за Удружење пензионера и додао да се нада да ће се таква сарадња наставити и убудуће.

Извор: Општина Грачаница

Check Also

Радници Дома здравља “Доња Гуштерица” кренули су пешице пут Грачанице на мирни скуп подрше Србима на северу КиМ

У знак подршке Србима на северу КиМ у центру Грачанице ће бити одржан мирни протест …