Главна / Вести / Косово и Метохија / Липљан, заплењен кокаин био скривен у хладњачи за месо

Липљан, заплењен кокаин био скривен у хладњачи за месо

Тужилаштво и косовска полиција запленили су у Липљану 400 килограма кокаина сакривеног у хладњачи за превоз замрзнутог меса, а вредност заплење дроге је 20 милиона евра, саопштили су вечерас представници тужилаштва и косовске полиције у Приштини. Ухапшено седам особа.

Главни тужилац Александер Љумези рекао је да су у акцији заплењени новац, аутомобили и друге ствари, док је генерални директор полиције Сабедин Мехмети потврдио хапшење седам особа, и да се за још неколико трага.

“Полиција је ухапсила осумњичене. Тужилац случаја одобрио је претрес још неколико локација. Пошиљка је била намењена и другим земљама. До сада је ухапшено седам држављана. Одузети су и телефони, аутомобили и оружје. Косовска полиција такође тражи друге осумњичене”, рекао је Мехмети.

Пренео је да су косовске институције са италијанским и албанским, међусобно координирале активности и да је пошиљка на КиМ стигла 15. маја.

Љумези је рекао да су током фазе истраге коришћене тајне мере, и да је дрога транспортована из Бразила, преко Албаније на КиМ.

Приштински медији су раније јавили да је камион коришћен за пренос кокаина у власништву заједничке фирме два Албанца са КиМ и Албаније. Бавили су се трговином на велико.

Дрога је заплењена у Липљану када је допремљена у складиште трговинског предузећа.

Извор: РТС

Check Also

И народни посланици са КиМ осудили претње упућене Радоичићу

Народни посланици са Косова и Метохије Данијела Вујичић и Љубомир Марић најоштрије су осудили  претње убиством …