Главна / Друштво / Николина Шубарић бронзана на такмичењу у школској атлетици, Поповић честитао на успеху

Николина Шубарић бронзана на такмичењу у школској атлетици, Поповић честитао на успеху

Председник општине Грачаница Срђан Поповић примио је данас ученицу ОШ „Краљ Милутин“ Николину Шубарић, која је на недавно завршеном Републичком школском првенству у атлетици у Сремској Митровици освојила бронзану медаљу у дисиплини бацање кугле у категорији 5-6 разред. На успеху јој честитао председник општине Срђан Поповић.

Николина је општину Грачаница посетила  у пратњи свог наставника физичког васпитања Дејана Живића.

Председник Поповић честитао им је на великом успеху и захвалио им се на успешном представљању, како школе, тако и општине.

„Ово је прва велика медаља после више од две деценије за наш школски спорт. Хвала Николини, као и наставнику Живићу, што су нас обрадовали на овај начин. Општина Грачаница се стално труди да побољша спортске услове за нашу децу и омладину и ово је свакако доказ да радимо праве ствари. Желимо да децу склонимо са улице, да промовишемо здрав начин живота и развијамо спротски дух. Надамо се да ћемо се и у будућности радовати оваквим резултатима и у другим спортовима“, казао је Поповић.

Николина Шубарић истакла је да је веома срећна због бронзане медаље на Републичком школском првенству у атлетици. Њен ментор и наставник физичког васпитања Дејан Живић захвалио се општини Грачаница на континуираној подршци.

Наиме, на недавно одржаном Републичком школском првенству у атлетици у Сремској Митровици учествовали су и ученици и наставници из Основне школе „Краљ Милутин“ из Грачанице и ОШ „Кнез Лазар“ из Доње Гуштерице. За укупно десеторо деце и три наставника пратиоца Општина Грачаница обезбедила је превоз, док је смештај обезбедио Град Сремска Митровица.

На пруженој подршци од стране Општине Грачаница и председника Срђана Поповића на свом Фејсбук профилу захвалила се и управа ОШ „Кнез Лазар“ из Доње Гуштерице.

Извор: Општина Грачаница

Check Also

Знатно мањи приноси кукуруза на централном Косову

Пољопривредници у српским срединама на центрaлном Космету приводе крају једну од најлошијих јесењих берби у …