Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић у Лепосавићу: Држава Србија је довољно јака да може да помаже наш народ на КиМ

Петковић у Лепосавићу: Држава Србија је довољно јака да може да помаже наш народ на КиМ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић посетио је данас Лепосавић где је разговарао са грађанима о исплати једнократне финансијске помоћи Републике Србије од 100 и 200 евра. 

“Данас је велики, значајан дан, овде на Косову и Метохији. Испуњавамо још једно велико обећање председника Србије Александра Вучића. Овде смо на терену да испратимо почетак финансијске помоћи, односно  исплате финансијских средстава Владе Републике Србије за наш народ на Косову и Метохији, за све наше људе у српским срединама. Од данас сваки наш човек ће добити новац, и то 200 евра у динарској противвредности, сваки незапослени и по 100 евра сваки запослени, сваки пензионер, али и свако наше дете. То је показатељ колико држава Србија мисли о свом народу на КиМ, реч је о додатном финансијском пакету помоћи за наш народ на КиМ”, рекао је Петковић.

Он је истакао да осим финансијске помоћи, држава пружа и моралну подршку, јер народу на КиМ може да буде добро само када је држава Србија уз њих.

“Ова помоћ ће омогућити породицама, посебно јужно од Ибра, где се мало теже живи, да остваре финансијку помоћ и од 800 евра, јер су то углавном вишечлане породице. То није мала помоћ и много ће значити за наш народ на простору Косова и Метохије. Ми смо ту да помажемо и даље, да се бринемо за наш народ, а сада смо у ситуацији да то урадимо, јер је држава Србија довољно јака економски и финансијски да може и овако да помаже наш народ. Поред редовног буџета и ребаланса где смо додатно остварили приход од 4 милијарде динара, баш за наш народ на КиМ, у најразличитијим пројектима које радимо, градимо, за набавку пољопривредних машина, сетвеног материјала, за изградњу болница, школа, вртића, за изградњу путева, за један потпуно нови живот у српским срединама на КиМ”, каже директор Канцеларије за КиМ.

Он истиче да ће тако бити и надаље, а народу поручује да остане на својим вековним огњиштима, да се бори за боље сутра, за будућност и за нашу децу.

Са Петковићем, експозитуру у Лепосавићу је обишао и председник Извршног одбора Банке “Поштанска штедионица” мр Бојан Кекић. Он је изразио задовољство у име свих запослених на условима рада и највио даљу модернизацију банке.

Након обиласка реновиране експозитуре, Петковић и Кекић поделили су и таблете деци из четири општине на северу Косова и Метохије.

Приликом обиласка Лепосавића, Петковић се састао и са председником Привременог органа општине Лепосавић Зораном Тодићем, начелником Косовско-митровачког управног округа Славком Симићем, председником Српске листе Гораном Ракићем.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Светом литургијом обележена слава манастира Девине Воде

Светом архијерејском литургијом, данас је у манастиру Девине Воде обележена храмовна слава – празник иконе …