Главна / Друштво / Мале балерине из Грачанице, добитнице великих фестивалских награда у Београду

Мале балерине из Грачанице, добитнице великих фестивалских награда у Београду

Мале балерине из Школе балета у Грачаници са међународне Олимпијаде за плес централног Балкана одржаног у Београду протеклог викенда вратиле су се са пехарима и окићене наградама. На фестивалу су се представиле валцером и полком и освојиле две златне медаље, као и Гранд при фестивала. Том приликом председник општине Грачаница Срђан Поповић угостио је данас мале балерине из Грачанице и захвалио им на постигнутом успеху.

Балерине нису криле своју срећу и одушевљење постигнутим успехом, јер је како оне кажу, било је доста добрих такмичара на „Чукарица Гранд при 2021“ фестивалу.

“Имала сам малу трему јер сам видела да су сви учесници одлични и нисам могла да верујем да смо добиле пехар и прво место,” каже једна од награђених балерина.

Тријумф на Олимпијади представља велики успех с обзиром да школа постоји тек неколико година, а због пандемије за такмичење су се припремале у специфичним условима.

“Углавном је била онлине настава, наставник је слао припремљене лекције девојчицама које су вредно вежбале и сама њихова љубав и жеља да остваре свој сан, односно да буду балерине је допринело томе да оне лепо увежбају све те лекције, а круна свега тога су награде на међународном фестивалу,” каже за РТВ Грачаница Снежана Петровић-координатор школе балета у Грачаници.

За награђене учеснице плесне Олимпијаде организован је пријем у седишту локалне самоуправе јер како је истакнуто, њихов успех је на понос и општини Грачаница.

“Ово много значи за општину Грачаница, за централно Косово уопште, овим негујемо праве вредности, све док имамо овакву златну децу имамо и будућност на овим просторима”, каже председник општине Грачаница Срђан Поповић.

Уз обећање да ће добити потребну помоћ, мале балерине наставиће да вредно уче и вежбају за нека нова, наредна такмичења.

 

Check Also

У српским срединама на КиМ два нова случаја заразе корона вирусом

У српским срединама на Косову и Метохији регистрована два нова случаја заразе корона вирусом, саопштено …