Главна / Вести / Косово и Метохија / СЛ: Уз напоре Приштине да се живот на КиМ обоји у ружичасто, напади на СПЦ су реалност

СЛ: Уз напоре Приштине да се живот на КиМ обоји у ружичасто, напади на СПЦ су реалност

“Српска листа најоштрије осуђује скрнављење цркве Свете Петке у општини Косовска Каменица и захтева да се одговорни пронађу и казне, а полиција заштити имовину грађана и наше цркве”, наводи се у саопштењу Српске Листе достављеном медијима.
“Уз све напоре косовских лидера да обоје ружичастим бојама живот на Косову и Метохији и однос према невећинским заједницама свакодневни напади на Србе и Српску православну цркву су нажалост реалност живота који их демантују свакога дана, а живот нашег народа чини тежим пред очима света који нажалост ћути.
Јуче се десио дванаести напад ове године на објекте Српске православне цркве који ће највероватније остати нерасветљен, без судског епилога и кажњавања одговорних.
Дванаести пут у свега пар месеци како су изливи мржње и верске нетрпељивости коју подстичу политички лидери Приштине за резултат имали скрнављење српских светиња што је апсолутно недопустиво у 21. веку на тлу Европе”, стоји у саопштењу Српске Листе.
Саопштење

Check Also

Српска листа: Нелегални упад припадника БСК на територију општине Зубин Поток – грубо кршење споразума из 2013.

Нелегални упад припадника Безбедносних снага Косова на територију општине Зубин Поток је грубо кршење споразума …