Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић обишао породицу Пумпаловић у Дубрави код Истока

Петковић обишао породицу Пумпаловић у Дубрави код Истока

Обилазак општини Исток, директор Канцеларије за КиМ, Петар Петковић, наставио је посетом породичном дому Радоја Пумпаловића који је повратник у овој општини, а у последњих годину дана нападнут је више пута од стране албанских екстремиста.

“Данас се налазимо у селу Дубрави  у честитом дому нашег Радоја Пумпаловића који је нови српски и мученик и херој овде на Косову и Метохији. У последњих годину дана Радоје и његова супруга су од стране албанаца били нападнути више пута. Последњи пут, пре само неколико недеља, Радоје је нападнут због тога што поседује девет хектара земљишта и све то албански екстремисти желе да му одузму и да га натерају да напусти свој вековни праг. Радоје спава са секиром крај кревета из страха да ће га поново напасти”, истакао је Петковић и додао да док из Приштине поручују да се наше цркве и манастири треба скинути са листе угрожених светских баштина и да је Косово оаза мира и стабилности,а управо Радоје је показатељ у каквој муци и реалности живи наш народ на КиМ.

“То, између осталог, потврђује и данашњи, дванаести по реду, напад на православни храм у Косовској Каменици, цркву СВ.Петке. Све то је резултат антисрпске политике која долази из Приштине, јер сваки пут када имамо агресију речима и обнамама у писмима која се шаљу, као резултат тога имамо и агресију на терену”, истакао је Петковић и рекао да је држава Србија ту да помогне и пренео поздраве председника Вучића.

“Прво што ће наш народ на КиМ добити јесте видео надзор како би се починиоци лакше проналазили и били процесуирани. Ту сам да вам кажем и да смо јуче кренули са исплатом финансијске помоћи за сваког Србина на КиМ. Останите на својим вековним огњиштима, обрађујте вашу земљу, а ми ћемо, као држава Србија, бити уз вас”.

Пумпаловић је још једном потврдио да иако је мета напада већ дуже време, неће напустити своје огњиште.

“Пет пута нас већ нападају, све су нам покрали и онели из куће. Пре две недеље су нам разбили стакло на вратима. У сред дана их нађем у шуми али не могу против њих. Пет пута случај пријављујем полицији. Хтео бих да останем овде али не остављају нас на миру”, рекао је осамдестједногодишњи Радоје Пумпаловић.

Check Also

Српска листа: Нелегални упад припадника БСК на територију општине Зубин Поток – грубо кршење споразума из 2013.

Нелегални упад припадника Безбедносних снага Косова на територију општине Зубин Поток је грубо кршење споразума …