Главна / Вести / Косово и Метохија / Дачић: Најважније да избори протекну у миру

Дачић: Најважније да избори протекну у миру

dacicПредседник Владе Србије Ивица Дачић је, уочи одржавања другог круга локалних избора на КиМ, поручио да је најважније да ти избори протекну у миру, јер би штету од сваког другачијег сценарија трпели и Срби на Косову и сама Србија која би плаћала последице неодговорног поступања.

“Било би добро да победе они чији су ставови на линији ставова Владе Србије како не бисмо имали сметње на везама и у планирању заједничке политике”, рекао је Дачић на Радио-телевизији Србије.

Након избора ће, како је рекао, прво уследити имплементација договора у области полиције и правосуђа, после тога следи прављење статута заједнице српских општина, а потом ће бити утврђени и сви детаљи о њеном функционисању.

Он је још једном сународницима на Косову поручио да Србија ништа није изгубила бриселским споразумом са Приштином, а да су Срби који тамо живе добили могућност да формирају Заједницу српских општина.

“Успеће само онај ко води реалну политику, а не онај ко започиње битке које не може да добије и ја то најбоље знам јер сам такве ситуације видео много пута у животу”, рекао је Дачић, истичући да таквом авантуризму може да буде склон појединац, али да се таквој опасности не сме излагати читав народ.

Дачић је, упитан да ли очекује да ће се Косово апострофирати у свих 35 поглавља у преговорима са ЕУ, рекао да тако нешто не очекује.
“То је немогуће зато што онда не би ни требало да постоји преговарачки оквир већ би свуда писало само Косово. Ваљда ЕУ има и неке друге вредности”, рекао је Дачић.

Извор: Танјуг

Check Also

У српским срединама на КиМ преминуле три особе, 186 новозаражених корона вирусом

У српским срединама на Косову и Метохији од 285 тестираних узорака регистровано 186 нових случајева …