Главна / Вести / Косово и Метохија / Министар Ракић: Камен Темељац за нову кућу Перића у Гојбуљи подршка опстанку и останку

Министар Ракић: Камен Темељац за нову кућу Перића у Гојбуљи подршка опстанку и останку

Да се обећања реализују, данас је полагањем камена темељца за изградњу новог дома породици Срђана Перићa из Гојбуље код Вучитрна, још једном потврђено. Министар за заједнице и повратак Горан Ракић је породицу Перић посетиоаприламесеца, када је у Гојбуљи обишао Ђорђевиће који су имали безбедносних проблема, и тада Перићима обећао изградњу нове куће.

”Кров над главом за сваку породицу значи опстанак на овим просторима.Ми се управо на тај начин боримо да створимо услове да што више породица остане и опстане на Косову. Перићима сам крајем протеклог месеца обећао нови кров над главом, данас то обећање испуњавамо и они ће за неких месец и по дана моћи да се уселе у новидом који ће бити изграђен средствима министарства. Трудићемо се да у 2021. години буде што више овако срећних породица којима смо помогли јер ће само на тај начин резултати нашег залагања бити позитивни”, казао је министар Горан Ракић након полагања камена темељца.

Перићи истичу да нису имали предрасуде у остварење обећања, и кажу да су у једној кући живела два брата са продицама.

”Гојбуљу нећемо да напуштамо јер је живот на својој дедовини нешто што не може да замени ниједно друго место. Данас смо добили чвршћу вољу да стварамо још више на свом имању а нова кућа нам као и свакој породици која живи у веома скученом простору значи и те како много.”

Министар Ракић је у Гојбуљу данас још и рекао да сваки појединац, који обавља неку одговорну функцију, мора дати допринос да има што мање породица које живе у нехуманим условима.

”То је наша обавеза. Преузимањем одговорности на себе да створимо боље услове за живот грађанима, преузели смо и решавање њихових проблема. Ово је само један од примера на који начин се за остварење циљева требамо борити. Борба за боље сутра мора бити свакодневна”, истакао је министар Ракић.

Извор:РТВ Грачаница, саопштење

Check Also

Брнабић: Наша агенда у Бриселу су мир и стабилност

Премијерка Ана Брнабић изјавила је данас да Београд у Бриселу наступа са јасном политичком агендом, …