Главна / Вести / Косово и Метохија / Ивановић: Имам добру сарадњу са званичним Београдом

Ивановић: Имам добру сарадњу са званичним Београдом

oliver_ivanovicКандидат Грађанске иницијативе СДП за градоначелника Косовске Митровице Оливер Ивановић изјавио је данас да има директне и индиректне контакте са државним врхом и да добру сарадњу са званичним Београдом очекује и након избора.

Ивановић је изјавио да је за њега јако важно да је добио уверавања да без обзира ко да победи у другом кругу избора за градоначелника Северне Митровице грађани ће бити у позицији да имају представника који ће имати комуникацију са властима у Србији.

Ивановић је гостујући у програм митровичког Радија Контакт плус оценио да је Митровица врло специфична и да она као таква не може да буде третирана као било који други град или општина на Косову и Метохији.
“Зато ће и политички значај Митровице учинити да моранмо имати комуникацију са највишим државним врхом, председником и замеником премијера и евентуално председником државе, јер се преко Митровице ломе многе политичке тезе па и теорије о томе шта би се могло урадити са читавом покрајином,”- рекао је Ивановић.

Он је недељни други круг избора за градоначелника Северне Митровице оценио као “дуел српско-српских идеја, српско-српских партија” и да би било логично да Срби одлуче својим гласовима ко ће бити градоначелник.
“Ако ја будем градоначелник сарађиваћемо са свим грађанима, јер ја претендујем да будем градоначелник свим грађанима у Митровици, то значи да ћу ја бринути о свим оним деловима града који су насељени другим националностима, али што се тиче коалиције и самог договора ја се надам да неће бити никаквог стављања на страну,”- рекао је Ивановић.

Надам се да ће људи изаћи и одабрати између два кандидата, рекаоје Ивановић изразивши очекивање да ће то бити без присиле и “оних притисака који су били карактеристични за претходни круг избора”.
“Чини се да су и они који се користе силом, да би грађане убедили да гласају за њих, исцедили тај начин деловања тако да рачунам да су и грађани стекли апсолуну свест да ко год да победи тај ће бити представник грађана у комуникацији са Владом Србије, а за такво нешто сам добио уверавања од власти у Београду.”- казао је он.

Ивановић је казао да мисли да неће бити инцидената током другог круга гласања у недељу у Митровици и да рачуна на свест грађана али и на присуство Кфора, Еулекса и косовске полиције.
Извор: Танјуг

Check Also

СЛ: Предузети све мере и заштитити живот председника Александра Вучића

Српски народ са Косова и Метохије је дубоко забринут због информација, до којих су дошле …