Главна / Друштво / Потписан Споразум о финансијској помоћи са Туристичком организацијом Грачаница

Потписан Споразум о финансијској помоћи са Туристичком организацијом Грачаница

Председник општине Грачаница Срђан Поповић потписао је са директорком Труистичке организације Грачаница, Сандром Ђокић Споразум о финансирању пројекта  „Промоција и одрживи развој туризма у општини Грачаница 2021.“

Реч је о промоцији и развоју туризма општине Грачаница, неформалној едукацији туристичких радника, обука конобара, едукативне туристичке посете, бесплатно пружање услуга водича, промоција манифестација у општини.

Директорка Туристичке организације Грачаница Сандра Ђокић истиче да су пројектом предвиђена и нова такмичења преко којих ће бити промовисан туризам општине Грачаница.

„Оно што је ново јесте развој руралног туризма, поводом тога биће одржане радионице и семинари, имамо и нову манифестацију поводом обележавања сеосеке славе и 700 година постојања манастира Грачаница. Организоваћемо и такмичења за најлепше двориште и најлепшу фотографију туристичких локалитета наше општине. Ове године очекујемо већи број туриста у односу на прошлу“, казала је Ђокићева.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић истиче да је промоција туризма у општини једна од битнијих грана.

„Промоција туризма је јако важна за нашу општину, како за промоцију саме општине тако и за економски развој.  И поред услова које диктира корона вирус пронаћи ћемо начин да промовишемо туризам наше општине“, рекао је Поповић.

Check Also

Српска листа: Данашње Куртијево је доказ да он жели даљу ескалацију ситуације

Данашње неосноване оптужбе и цртање мете на чело Српкињама и Србима на северу Косова и …