Главна / Некатегоризовано / Славко Симић руководством општине Вучитрн: Упркос проблемима, спремни смо да останемо и опстанемо

Славко Симић руководством општине Вучитрн: Упркос проблемима, спремни смо да останемо и опстанемо

У оквиру редовних активности начелник Косовскомитровачког управног округа Славко Симић одржао је данас у Прилужју радни састанак са  руководством општине Вучитрн.

 У разговору са председником Привременог органа Миланом Костићем и сарадницима оцењено је да се становници ове општине свакодневно суочавају са многим тешкоћама, али да у превазилажењу проблема имају изузетну помоћ и подршку државе Србије.

Суочен са тешкоћама и проблемима, и поред чињенице да у самом Вучитрну одавно нема српских породица, народ је одлучан да остане и опстане на овом простору.

Срби који живе у селима око Вучитрна, истичу да им у тој намери много значи подршка државног врха, нарочито председника Србије Александра Вучића и државних институција Србије на Космету.

На састанку је наглашено да Канцеларија за Косово и Метохију већ годинама уназад разуме проблеме становника ове општине, а у општини посебно истичу ангажовање директора Канцеларије Петра Петковића и његових сарадника.

Досадашња помоћ преко Канцеларије је оцењена као капитална, а у нареднон периоду најављена је даља помоћ у пољопривреди, механизацији, грађевинском материјалу, као и подршка у модернизацији школства и здравства.

Начелник округа Славко Симић и председник Привременог органа Вучитрн, Милан Костић су уверени да ће српски народ опстати на својим вековним огњиштима, па стога апелују на народ да и даље верују у своју државу и у њене органе на Косову и Метохији.

Уколико буду јединствени и истрајни у спровођењу политике државног врха Србије и председника Вучића, Срби у овом делу покрајине ће имати будућност и у смислу безбедности и у смислу квалитета живота, оцењено је на састанку.

Извор: РТВ Грачаница,саопштење

Check Also

Стефановић поручио Османи: Не постоји граница са Косовом

Министар одбране Небојша Стефановић поручио је председници институција у Приштини, Вјоси Османи, реагујући на њену …