Главна / Друштво / Општина Грачаница донирала Дому здравља у Доњој Гуштерици савремени ултразвучни апарат

Општина Грачаница донирала Дому здравља у Доњој Гуштерици савремени ултразвучни апарат

Општина Грачаница донирала је Дому здравља Доња Гуштерица савремени ултразвучни апарат, који ће унапредити свакодневне прегледе, дијагностиковање и лечење пацијената у овој здравственој установи.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић овај вредни апарат уручио је данас директору Дома здравља Доња Гуштерица др Саши Младеновићу, а присутан је био и директор општинског одељења за здравство и социјалну заштиту Александар Поповић.

Према речима председника Поповића, данашња донација доказ је да је за општину Грачаница здравље грађана на првом месту, те да ће наставити са улагањима у здравствену заштиту.

„Општина Грачаница је предходних година уложила велика средства у опремању здравствених установа и ово је показатељ да ћемо наставити у том смеру. Један од најважнијих приоритета општинског руководства је квалитет здравствених услуга нашим суграђанима“, казао је Поповић.

Директор Дома здравља Доња Гуштерица др Саша Младеновић захвалио се општини Грачаница и председнику Поповићу на константној подршци и опремању те здравствене установе.

„Веома смо захвални на овако великом дару који ће пре свега значи пацијентима Дома здравља. Ултразвук смо добили веома брзо, након кратког разговора са председником Поповићем, у којем је истакнуто да нам недостаје апарат оваквог типа, јер смо до сада радили на старом око 15 година, који никада није сервисиран. Највећу корист имаће наши пацијенти, јер је ово савремени ултразвучни апарат кој има четири сонде – амдоминалну, мекоткивну и гинекоклошку сонду и у том смислу посебно ће значити том кабинету“, казао је Младеновић.

Директор здравства и социјалне заштите при општини Грачаница Александар Поповић рекао је да ће општна Грачаница наставити са опремањем и улагањима како у примарном тако и у секундарном здравству, а све у циљу побољшања здравствених услова и заштите.

Председник општинине Грачаница Срђан Поповић и директор Дома здравља др Саша Младеновић разговарали су и о актуелној ситуацији са корона вирусом. Сложили су се да се ситуација поправља, али да је још увек потребна опрезност.

На грађане су апеловали да се вакцинишу, јер је то, како су истакли, најефикасније средство за сузбијање епидемије и заштите здравља становништва.

Check Also

Лајчак: Добра размена мишљења са представницима Еулекса и Кфора

Специјални представник Европске уније Мирослав Лајчак састао се, током посете Косову, и са високим званичницима …