Главна / Друштво / Делегација Шаховског савеза Србије посетила Грачаницу

Делегација Шаховског савеза Србије посетила Грачаницу

Делегација Шаховског савеза Србије посетила је након Косовске Митровице и  Грачаницу у циљу упознавања са радом шаховског клуба “Видовдан” из Грачанице и размене искустaва по питању омасовљења и посебно анимирања младих. Руководство савеза уручило је овдашњем шаховском клубу “Видовдан” шаховске гарнитуре.

“Шаховски савез Србије није био присутан деценијама на овом простору, рекао бих неоправдано, ми ћемо сада чешће, чак неколико пута годишње као и у осталим крајвима бити ту. Убеђен сам да Шаховски клуб “Видовдан” с обзиром да има људе који желе да се баве промоцијом развоја шаха и са децом, имаће од нас пуну подршку почевши од

материјалне, па до сваке друге”, каже за РТВ Грачаница председник Шаховског савеза Србије Драган Лазић.

Секретар Шаховског савеза Србије Андрија Јоргић истиче да је важно дати подршку овдашњем клубу и да у њима буде што више младих људи.

“Најважније је дати подршку, о томе смо данас и разговарали да се оснује што више клубова, да у њима буде што више младих људи, а млади да се преко тих клубова и преко нас афирмишу за даље. Имамо много златне деце али они немају могућности да се окупљају. Наш задатак је да им створимо амбијент, да им створимо услове да се они добро развијају”, каже

Јоргић.

Шаховски клуб “Видовдан” основан је пре неколико месеци и има амбиција да расте и да се развија и већ је узео учешћа на шаховским турнирима.

“Ми се такмичимо у Шаховском савезу Косова и Метохије, до сада су одиграна два кола, чекамо још два кола тог такмичења. За сада су резултати веома добри и позвао бих све љубитеље шаха, а посебно оне младе да нам се придруже и буду наши чланови”, рекао је Илија Стојановић председник Шаховског клуба “Видовдан”.

Од Шаховскох савеза Србије клуб “Видовдан” добио је на поклон више

шаховских гарнитура уз обећање да ће сарадња бити настављена и у наредном периоду.

Check Also

Лајчак: Добра размена мишљења са представницима Еулекса и Кфора

Специјални представник Европске уније Мирослав Лајчак састао се, током посете Косову, и са високим званичницима …