Главна / Друштво / Никола Рађен са Поповићем: У Грачаници почетком јула школа ватерпола

Никола Рађен са Поповићем: У Грачаници почетком јула школа ватерпола

Општину Грачаница данас је посетио дугогодишњи репрезентативац Србије и добитник многобројних награда у ватерполу Никола Рађен. Рађена је дочекао председник општине Грачаница,Срђан Поповић, а након пријема одржан је састанак на коме је договорено отварање школе пливања и ватрепола.

Прослављени ватерполиста Никола Рађен истакао је да му је велико задовољство што по први пут долази на Косово и Метохију, код драгих пријатеља из Грачанице, што је плод сарадње која траје уназад четири године.

„Разлог мог доласка је тај да почетком јула месеца желимо да овде покренемо школу ватерпола и пливања за децу до 17 година, која ће бити део једне лепе ствари и која ће се одржавати у наредном периоду сваког лета овде. Сарадња траје уназад четири године, а сада смо одлучили да је проширимо и да се у Грачаници дешавају школе, академије и кампови”, казао је Рађен.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић истакао је да је изузетна част угостити познатог и прослављеног ватерполисту Николу Рађена и што ће заједно радити на пројекту школе пливања и ватерпола.

“Већ смо имали једну активност када су дванаесторо малишана из општине Грачаница били гости Николе Рађена у Београду, а ево ове године организоваћемо камп одн. школу где ће наша деца научити да пливају, да играју ватерполо. Наша деца ће имати прилику и част да упознају наше славне ватерполисте”, рекао је Поповић.

Председник општине уручио је Рађену поклоне, након чега је прослављени ватерполиста обишао базен “Хацијенда” у Новом Бадовцу, крај Грачанице, где ће овога лета деца са централног Космета учити прве кораке у ватерполу.

“Јако је битно отварање школе ватерпола у Грачаници. Нема боље ствари него када прави шампиони тренирају будуће шампионе и преносе своје знање. Услови на базену су одлични, а верујем да ће бити још и бољи када се обаве све припреме. Позвао бих сме малишане који су заинтересовани, да нам се придруже од првог јула”, закључио је Рађен.

Наши малишани овога јула добиће прилику да о ватерполу уче од најбољих ватерполиста, а Општина Грачаница створиће све  услове да деци обезбеди школу ватерпола какву заслужују.

Check Also

Данас је Ваведење Пресвете Богородице

Српска православна црква данас слави Ваведење Пресвете Богородице, један од највећих празника посвећених Богомајци. Слави …