Главна / Друштво / Никола Рађен са Поповићем: У Грачаници почетком јула школа ватерпола

Никола Рађен са Поповићем: У Грачаници почетком јула школа ватерпола

Општину Грачаница данас је посетио дугогодишњи репрезентативац Србије и добитник многобројних награда у ватерполу Никола Рађен. Рађена је дочекао председник општине Грачаница,Срђан Поповић, а након пријема одржан је састанак на коме је договорено отварање школе пливања и ватрепола.

Прослављени ватерполиста Никола Рађен истакао је да му је велико задовољство што по први пут долази на Косово и Метохију, код драгих пријатеља из Грачанице, што је плод сарадње која траје уназад четири године.

„Разлог мог доласка је тај да почетком јула месеца желимо да овде покренемо школу ватерпола и пливања за децу до 17 година, која ће бити део једне лепе ствари и која ће се одржавати у наредном периоду сваког лета овде. Сарадња траје уназад четири године, а сада смо одлучили да је проширимо и да се у Грачаници дешавају школе, академије и кампови”, казао је Рађен.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић истакао је да је изузетна част угостити познатог и прослављеног ватерполисту Николу Рађена и што ће заједно радити на пројекту школе пливања и ватерпола.

“Већ смо имали једну активност када су дванаесторо малишана из општине Грачаница били гости Николе Рађена у Београду, а ево ове године организоваћемо камп одн. школу где ће наша деца научити да пливају, да играју ватерполо. Наша деца ће имати прилику и част да упознају наше славне ватерполисте”, рекао је Поповић.

Председник општине уручио је Рађену поклоне, након чега је прослављени ватерполиста обишао базен “Хацијенда” у Новом Бадовцу, крај Грачанице, где ће овога лета деца са централног Космета учити прве кораке у ватерполу.

“Јако је битно отварање школе ватерпола у Грачаници. Нема боље ствари него када прави шампиони тренирају будуће шампионе и преносе своје знање. Услови на базену су одлични, а верујем да ће бити још и бољи када се обаве све припреме. Позвао бих сме малишане који су заинтересовани, да нам се придруже од првог јула”, закључио је Рађен.

Наши малишани овога јула добиће прилику да о ватерполу уче од најбољих ватерполиста, а Општина Грачаница створиће све  услове да деци обезбеди школу ватерпола какву заслужују.

Check Also

Председница општине Љиљана Шубарић са КФОР-ом о очувању безбедности у општини Грачаница

Председница општине Грачаница проф. др Љиљана Шубарић разговарала је данас са представницима КФОР-ове команде Исток …