Главна / Вести / Косово и Метохија / Потписан Меморандум о опремању теретане у Спортској хали у Северној Митровици

Потписан Меморандум о опремању теретане у Спортској хали у Северној Митровици

Министар за заједнице и повратак Горан Ракић и градоначелник Општине Северна Митровица Милан Радојевић потписали су данас Меморандум о опремању теретане у оквиру Спортске хале у Северној Митровици.

Након потписивања Меморандума Ракић је рекао да се показатељ о значају овог пројекта огледа у томе да на територији општине Северна Митровица постоји више од 30 регистрованих спортских клубова, и да њихови чланови до сада нису имали потпуне услове за тренинг у склопу хале.

”На овај начин желимо да покажемо да мислимо на нашу омладину и на све оне који желе да се баве спортом. Као и све друге, почетак реализације и овог пројекта желим да сврстам у веома значајне, управо зато што стварамо услове људима који се професионално и рекреативно баве спортом да то чине у склопу једног објекта. Просторија намењена за теретану у спортској хали у Северној Митровици ће након данашњег потписивања меморандума врло брзо бити опремљена савременим справама и потпуно функционална, што значи да се оно што сам обећао и реализује”, казао је Ракић подсећајући да је током априла обишао спортску халу и најавио улагање од стране Министарства које води.

Градоначелник Северне Митровице Милан Радојевић, истакао је да свака инвестиција за Северну Митровицу и њене грађане веома много значи.

”Два значајна пројекта за Северну Митровицу. Уређење фасаде на зградама у ”Бериљу” и улагање у опремање Спортске хале су најава за још нових инвестиција којима желимо да наш град буде лепши и уређенији. Поносан сам као градоначелник Северне Митровице на све позитивно што радимо заједно са министром Ракићем”, казао је Радојевић.

Данашњем потписивању меморандума присуствовала је и заменица градоначелника Општине Северна Митровица Адријана Хоџић, која је том приликом казала, да је важно да се реализација свих ових пројеката иницирала директним захтевима грађана општине Северна Митровица, који су уз своје захтеве Општини Северна Митровица доставили и петицију са потписима грађана, што значи да реализација ових пројеката представља испуњење воље грађана.

Саопштење

Check Also

Вучић посетио Драгишу Гаљка, рањеног Србина са КиМ

Председник Србије Александар Вучић посетио је данас у Ургентном центру Клиничког центра Драгишу Гаљка којег је …