Главна / Друштво / Чадеж са директорима трговинских ланаца: „Чуваркућа“ – заједнички пројекат који чува Србију!

Чадеж са директорима трговинских ланаца: „Чуваркућа“ – заједнички пројекат који чува Србију!

У сектору трговине у Србији очекује се снажан период модернизације и дигитализације малопродаје, значајне инвестиције и увођење иновација у пословање, поручио је данас Марко Чадеж, председник Привредне коморе Србије на панелу „Стварано у Србији – лидерство је важно“.

Чадеж је на панелу, на којем су учествовали водећи људи српске малопродаје, истакао важност улагања у домаће ланце снабдевања и производе стваране у Србији, како би и трговци и потрошачи заједно померали границе искуства куповине у складу са новим диктатом пост-ковид света.

„У тешком периоду који смо заједно пролазили у протеклих годину и по дана успели смо да одржимо снабдевање и да се прилагодимо навикама које је диктирала глобална пандемија“, указао је Чадеж.

Потврда квалитета и нова вредност српске економије јесте и пројекат „Стварано у Србији – Чуваркућа“, оцена је свих панелиста. Од преко 700 „чуваркућа“, чак 306 су кандидовале трговине.

„Заједно смо ушли у пројекат „Чуваркућа – Стварано у Србији“, са идејом да је чин куповине много више од једноставне трансакције. То је став о ономе до чега нам је стало, шта заправо желимо у свету у којем живимо. „’Чуваркућа’ јесте израз и нове свести о ономе како производимо, продајемо, како осмишљавамо искуство тренутка у коме доносимо одлуку да нешто купимо“, рекао је Чадеж.

Управо је „Чуваркућа“ „покрет“ који даје одговор како сваки грађанин може да утиче на развој економије и друштва у целини.

„Када купимо и платимо домаће, тај чин утиче на то каквим ћемо се путевима возити, колико ћемо имати радних места, школа и вртића“, поручио је председник ПКС.

Извор: ПКС

Check Also

Петковић: Приштина шест година брутално одбија да врати земљу Високим Дечанима

Одлука Уставног суда у Приштини о враћању 24 хектара манастиру Високи Дечани која је донета пре …