Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић: Наметна решења нису дијалог и не помажу међусобном договору

Петковић: Наметна решења нису дијалог и не помажу међусобном договору

Претећом поруком да једино исходиште дијалога Београда и Приштине мора бити такозвано међусобно признање, албански политичари директно су доказали да их дијалог, договор и трагање за компромисним решењем не занима, навео је у саопштењу директор Канцеларије за КиМ Петра Петковић.

Петковић наводи да „уместо што безочно обмањују јавност и свакодневно саботирају дијалог, нека признају да их не интересује грађење мира и стабилности, већ да се залажу за замрзнути конфликт и свакодневне тензије на терену, које су нажалост опасност и алтернатива дијалогу“.

„Наметнута решења и једнострани потези нити су дијалог, нити помажу међусобном разумевању и договору, већ појачавају тензије и јаз који постоји међу народима на територији Kосова и Метохије.

Београд је кредибилан партнер у дијалогу и спреман је да у најбољој вољи седне за преговарачки сто у Бриселу, да бисмо решавали питања од интереса и за српски и албански народ у покрајини, а питање међусобног признања нити је тема, нити ће бити тема у статусно неутралном дијалогу у Бриселу.

Зато, нека албански политичари не троше узалуд дневнице, ако их само то занима, него нека тај новац паметније потроше на своју урушену економију“, стоји у саопштењу Петра Петковића.

Саопштење

Check Also

Високи Дечани: Улога Кфора у заштити манастира је кључна

Представници Европа Ностра, пан-европске федерације за културно наслеђе, са седиштима у Хагу и Бриселу посетили …