Главна / Вести / Косово и Метохија / Деца са Косова и Метохија 19. и 20. јуна у Приједору

Деца са Косова и Метохија 19. и 20. јуна у Приједору

Град Приједор ће од 19. и 20. јуна, поново бити домаћин за децу са Косова и Метохија.

У саопштењу Одбора за помоћ Косову и Метохији се каже да иако је број заинтересованих Приједорчана, да угосте децу са Косова и Метохије много већи, 47 основаца из Косовске Каменице биће гости у домовима ученика ОШ “Бранко Ћопић”. За педесеторо деце и младих, са потешкоћама у развоју у пратњи родитеља, биће обезбеђен хотелски смјештај.

Председник Одбора за помоћ Косову и Метохији Милорад Арлов каже да је Приједор једини град у који долазе два аутобуса деце, један аутобус школске деце из Косовске Каменице а један аутобус деце у пратњи својих родитеља из удружења Подржи ме, деце и младих људи са потешкоћама у развоју за које се гради дневни центар на Косову и Метохију.

Градоначелник Приједора Далибор Павловић каже да је ово једна фина порука, једна фина прича, нашим пријатељима са Косова и Метохије да нису сами и да је град Приједор уз њих и да ће им град Приједор и грађани Приједора пружати подршку у наредном периоду и наредним временима.

“Град Приједор ће учествовати у подршци овој активности, кроз финансирање превоза, једног дела смештаја и свега онога што буде неопходно тим младим људима, стојимо им на располагању”, поручио је градоначелник Павловић, наводи се у саопштењу.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Манифестација “Дани јоргована” у недељу у Брњаку

Под покровитељством Канцеларије за КиМ и Општине Зубин Поток, Дом културе Стари Колашин  организује традиционалну …