Главна / Вести / Косово и Метохија / ОШ “Миладин Митић” у Лапљем Селу обележила 131. годину постојања

ОШ “Миладин Митић” у Лапљем Селу обележила 131. годину постојања

Једна од најстаријих и најуспешнијих образовних установа на  КиМ ОШ “Миладин Митић” у Лапљем Селу, данас је обележила 131. годину рада и постојања.

ОШ “Миладин Митић” са радом је почела далеке  1890. године и од тада до данас, како је истакнуто на пригодној свечаности, прошла је бројне реформе и реорганизације из којих је, на задовољство својих ученика, излазила све боља и квалитетнија.

Једну од три школе са највећим бројем ученика на централном КиМ, данас похађа више од 430 ученика, истакао је на свечаности,  приређеној поводом годишњице, директор Љубиша Караџић.

“Оно што нас свакако чини поносним то су успеси наших ученика, како на такмичењима, тако и у својој школи и поред услова који нису били уобичајени.Протеклу годину и по дана пролазили смо кроз потешкоће због актуелне пандемије, али су наши ученици уз помоћ својих учитеља и наставника успешно превазишли све потешкоће”, казао је Караџић, који је свим ученицима пожелео још веће успехе и боље резултате у следећој  школској години.

Поводом 131. године рада и постојања, ученици су приредили пригодан и садржајан културно забавни програм, а  најбољим ученицима уручене су плакета и признања.

 

Check Also

У српским срединама на КиМ једна особа преминула, 17 новозаражених

У српским срединама на Косову и Метохији регистровано је 17 новозаражених корона вирусом, једна особа …