Главна / Вести / Косово и Метохија / Потписан Меморандум о реализацији пројекта о покретању породичних бизниса

Потписан Меморандум о реализацији пројекта о покретању породичних бизниса

Председник општине Грачаница Срђан Поповић потписао је Меморандум са представницима фондације ПРЕДА која се бави стабилизацијом мањинских и већинских заједница на Косову кроз појачану социјалну и економску подршку, а која функционише при немачкој канцеларији у Приштини.

– Ми имамо изузетну сарадњу са немачком канцеларијом. Данас смо потписали нови уговор за покретање 21-ног бизниса на територији општине Грачаница, што је за нас веома битно. Ово је већ трећа година како успешно сарађујемо са њима и та сарадња ће се сигурно наставити у будућности. Сви знамо колико је економски развој битан. Покретање било каквог новог бизниса за нашу општину значи много, а пре свега значи да ће бити нових запошљавања и да једноставно наши људи у нашој општини препознају покретање сваког бизниса као нешто што је веома битно за опстанак, а самим тим да те породице могу самостално да привређују – каже председник општине Грачаница Срђан Поповић.

Када су у питању нови пројекти из Меморандума, ради се пре свега о покретању породичних бизниса.

– Одељење за економски развој имало је састанак са свим породицама, одабрани су прави људи који ће сигурно знати да покрену праве ствари – каже Поповић.

Реализација двадесетједног договореног пројекта породичног бизниса на територији општине Грачаница како је планирано требала би да се обави у наредна три месеца.

Check Also

Српске куће у Лапљем Селу и Батусу на мети провалника

У Лапљем Селу синоћ у вечерњим сатима обијена је кућа породице Митић из које су …