Главна / Вести / Косово и Метохија / Пантовић: Жалио сам се Апелационом суду, Ђокић је осуђен на основу лажних изјава

Пантовић: Жалио сам се Апелационом суду, Ђокић је осуђен на основу лажних изјава

Адвокат Љубомир Пантовић изјавио је за Kосово онлајн да је поднео жалбу Апелационом суду у Приштини на првостепену пресуду којом је Зоран Ђокић (49) из Пећи осуђен на 12 година затвора због наводног ратног злочина.
Пантовић тврди да је његов клијент осуђен на основу лажних изјава сведока, као и да су истрага и само суђење спроведени мимо закона.

“Право на одбрану је било повређено у више наврата. Тужилаштво, иако има законску обавезу, мене као адвоката није обавештавало о истражним радњама, које су све осиме једне одржане без мог присуства”, рекао је адвокат Пантовић.

Он је истакао да је Тужилаштво селективно бирало сведоке.

“Од 17 саслушаних сведока, суд је изабрао само осам чије су изјаве одговарале тужилаштву. Суд, противно закону, није дозволио да се девет сведока, чије су изјаве биле неутралне или у корист Ђокића, саслушају на главном претресу”, објаснио је Пантовић.

Адвокат је истакао да је Ђокић осуђен на основу лажних изјава два нова сведока.

“Ти сведоци никада за ових 20 година никоме нису пријавили да су жртве ратних злочина нити Ђокића као извршиоца. Они су на суду отворено лагали против Ђокића, тврдећи да су жртве ратног злочина који је наводно починио мој клијент”, казао је Пантовић.

Ђокић је до 2014. године са супругом и два детета живео на Kосову, а ухапшен је 2019. на прелазу Јариње. Осуђен је како се наводи у пресуди због ратних злочина и кршења обичаја рата.

Извор: Kосово Онлине

Check Also

Српске куће у Лапљем Селу и Батусу на мети провалника

У Лапљем Селу синоћ у вечерњим сатима обијена је кућа породице Митић из које су …