Главна / Вести / Србија / Дачић: Србија није више слаба да не може да одговори

Дачић: Србија није више слаба да не може да одговори

У Бриселу се наставља дијалог Београда и Приштине, а Ивица Дачић истиче да притисака има и додаје да Србије није више толико слаба да не може да одговори.

Председник Скупштине Србије казао је у разговору за ТВ Прва да не очекује ништа позитивно.

Он је објаснио да су преговори ишли ка евентуалном компромису, али да је дошло до промене.

“Некима је засметало да ово може да иде у смеру компромиса, и онда се родио (Аљбин) Курти са жељом да се минира све то. Затим су уведене таксе, које су зауставиле дијалог. Не треба то да нас чуди шта причају. То су перформанси за унутрашњу политику и имају одређену подршку на западу… Што би они пристали на компромис, кад мисле да су све добили. Они мисле да су то добили НАТО бомбама”, објаснио је Дачић у разговору за ТВ Прва.

Сматра да је трагично што “ми из Београда имамо аутокривицу”, те да се код нас може чути да “није крив НАТО, ми смо то заслужили“

“Ми то не смемо да дозволимо“ истакао је Дачић.

Говорећи о пресуди Ратку Младићу и најавама да привремене установе планирају да туже Србију за геноцид, Дачић сматра да “Курти нема правног основа за тако нешто”

“У време када је почео тзв. геноцид (о коме причају), није постојало Косово као држава, Пред међународним судом могу да се појаве само државе… Ако неко неће договор, он хоће да каже да ми то признамо. То се никада неће десити. Ако не желе договор, спремају се за неку врсту сукоба”, објаснио је председник Скупштине Србије и сматра да евентуални договор Београда и Приштине неће бити постигнут до краја године.

Check Also

Годишњица “Олује” – 27 година од прогона Срба из Хрватске

На данашњи дан, пре 27 година, хрватска војска је на подручју тадашње Републике Српске Крајине …