Главна / Друштво / Хор “Симонида” организује концерт поводом 700 година манастира Грачанице

Хор “Симонида” организује концерт поводом 700 година манастира Грачанице

Хор „Симонида“ одржаће концерт поводом 700 година манастира Грачанице, који се прославља ове године. Значајан јубилеј манастира Грачаница је ове јесени, али уз благослов епископа, договорено је да то обележавање буде у склопу Видовдана, истакао је гостујући у Јутарњем програму председник хора Братислав Богдановић.

„Због читаве ситуације са корана вирусом договорили смо се да овај значајан јубилеј обележимо сада, јер не знамо како ће се ситуација одвијати на јесен када је званично годишњица“, казао је Богдановић.

Концерт, на коме ће своје вокалне способности показати и чланови хора из Косовске Митровице, као и ученици музичких школа, биће одржан сутра од 19 часова у Дому културе у Грачаници.

„Јубилеј манастира Грачанице, који је један од познатијих манастира наше епархије, је за све нас веома значајан и  наша идеја је била да у ту част, у договору са Домом културе, организујемо концерт свих већих институција на КиМ које се баве музиком. Тако ће на концерту учествовати, поред нас као организатора, и црквени хор из Косовске Митровице као и музичке школе из Лапљег Села и Станишора“, истакао је Богдановић.

Хор Симонида основан је 2017. године са циљем да младе људе у нашем окружењу усмери на пут вере и традиције и да их упозна са звуком старих српских песама. До сада је имао бројне запажене наступе широм наше земље и у региону.

Check Also

Дечји хор “Деца неба” обележио Светски дан породице: Хоћемо срећну породицу!

Поводом Међународног дана породице, Дечји црквени хор храма Светог Димитрија „Деца неба“  извео је данас …