Главна / Вести / Косово и Метохија / Министар Ракић, посланик Симић и четири градоначелника са Севера су се састали са амбасадором Филип Коснетом

Министар Ракић, посланик Симић и четири градоначелника са Севера су се састали са амбасадором Филип Коснетом

Министар за заједнице и повратак Горан Ракић, се данас заједно са шефом посланичке групе Српска листа у Скупштини Косова Игором Симићем и градоначелницима четири општина са Севера Косова, Миланом Радојевићем, Вучином Јанковићем, Срђаном Вуловићем и Зораном Тодићем у Северној Митровици састао са амбасадором Сједињених Америчких Држава на Косову, Филип Коснетом.

Током сусрета, званичници су амбасадору Коснету изнели забринутост када је у питању безбедносна ситуација, са посебним нагласком на повратничке средине, све учесталије инциденте чија је мета Српска православна црква и истакли да ће они, као представници Срба у централним и локалним институцијама учинити све да се положај српског народа на Косову побољша.

Народ нам је дао легитимитет да радимо на свим пољима како би услови у којима данас Срби живе били далеко бољи. То поверење желимо да оправдамо и због тога ћемо се несебечно и непрестано  залагати на побољшању услова живота, истакао је министар Ракић.

Током данашње посете амбасадор Коснет је заједно са министром Ракићем, шефом посланичког клуба СЛ Симићем и градоначелницима прошетао Северном Митровицом.

Check Also

Ракић честитао школску славу Светог Саву

Председник Српске листе Горан Ракић честитао је свим ученицима, студентима, просветнбим радницима и запосленима у …