Главна / Култура / Отворена изложба слика Томислава Трифића

Отворена изложба слика Томислава Трифића

У оквиру обележавања 27. Сабора културног стваралаштва Србије данас је у просторијама ОШ „Свети Сава“ отворена изложба слика Томислава Трифића.

“Ради се о комплетном опусу његовог свеукупног стваралаштва и мени је искрено драго што је професор Трифић са нама од почетка, од послератних година, када смо поново покренули Сабор након 16 година паусе”, казао је директор Културног центра „Драгица Жарковић“ Миодраг Радомировић.

Сликар Бранислав Илић каже да је о уметнику довољно рећи да је он „пећка школа“ која је била призната и у старој Југославији.

„Довољно је рећи да је Трифић „пећка школа“ која је призната у ондашњој Југославији и представља једну од најјачих школа о уметности. Трифића као колегу поштујем и волим и он је заиста оставио траг и у Приштини и наравно овде у Косовској Митровици, за ових 15 година, колико је он присутан“, рекао је Илић.

Сам аутор слика каже да је ове године по први пут изложено 12 његових слика.

„На овогодишњем Сабору сам изложио 12 слика, у дигиталном формату, који су овде по први пут изложени. Од 2000. године радим ту компјутерску или дигиталну графику а овај Сабор пратим већи низ година, буквално од 2001. године. Смисао колоније је да нам дођу и други уметници како би се упознали и видели шта радимо, да се млађи уметници упознају, знате да овде постоји Академија уметности са пуно потенцијала“, навео је Трифић.

Вечерас ће у 19 часова, у Галерији Факултета уметности бити отворена изложба уметничких фотографија, уз проглашење победника и доделу награда.

Програмом за наредне дане предвиђено је 16. јуна у 12 часова, у ОШ “Свети Сава” – изложба слика Бранислава Илића, 17. јуна у 12 часова, у ОШ “Свети Сава” – изложба вајарских радова Владимира Антића, затим 18. јуна у 12 часова, у ОШ “Свети Сава” – изложба радова учесника овогодишње ликовне колоније “Младен Поповић”.

Истог дана у 19 часова, биће одржано Песничко вече и промоција зборника Песничких сусрета “Александар Аца Деспотовић”.

Организатор догађаја је Културни центар “Драгица Жарковић“ а покровитељ манифестације Привремени орган општине Косовска Митровица.

Извор: Радио Косовска Митровица

Check Also

У Лепосавићу завршен такмичарски део програма Фестивала сценског покрета и кореодраме

У Центру за културу „Сава Дечанац“ у Лепосавићу свечано је завршен такмичарски део програма Фестивала …