Главна / Друштво / У Великој Хочи одржана манифестација „У сусрет Видовдану“

У Великој Хочи одржана манифестација „У сусрет Видовдану“

У атријуму Сарај куће у Великој Хочи одржана је традиционална манифестација „У сусрет Видовдану“ своје стихове казивали су наши истакнути ствараоци писане речи Гордана Боранијашевић, Вида Арсенијевић, Вукман  Масловарић и Ранко Ђиновић.

„Ја сам на своме и то ће тако и остати док год обележавамо Видовдан као највећи празник, дан духовне и моралне победе над окупаторима у то време, а доћи ће и дан видовданске победе над окупаторима и овог времена”, рекао је песник Ранко Ђиновић.

Песникиња Гордана Боранијашевић истакла је да је веома срећна што је у Великој Хочи после скоро 10 година и то баш на обележавању Видовдана.

“Не знам има ли веће светиње од Видовдана и од тог датума, овде сам са песницима и веома сам срећна што сам у Великој Хочи после једне деценије”, каже Боранијашевић.

Вида Арсенијевић додала је да обележавање Видовдана на светој земљи и тренуци који се овде могу доживети су толико јасни и живи да иду у архиву вечности.

У слопу манифестације одржана је и изложба радова дуборез у дрвету Часлава Милисављевића из Косовске Митровице уметника особеног израза и јачине.

“Обићи људе који истрајавају у свом постојању је нешто највеће, од њих добијате ону завичајну мелодију, добијате додатну хуманост, родољубље, то су учитељи Велике Хоче”, рекао је Часлав Милисављевић.

Програм је увеличао “Венац” једини професионални ансамбл српских песама и игара Косова и Метохије који је својим наступом одушевио све присутне.

 

Check Also

Лајчак: Добра размена мишљења са представницима Еулекса и Кфора

Специјални представник Европске уније Мирослав Лајчак састао се, током посете Косову, и са високим званичницима …