Главна / Друштво / Митић: Економско-трговинска школа у Лапљем Селу пружа ученицима квалитетну наставу

Митић: Економско-трговинска школа у Лапљем Селу пружа ученицима квалитетну наставу

Економско-трговинска школа Приштина са седиштем у Лапљем Селу је школа са дугом традицијом, а у мају ове године прославила је 60 година постојања. Ова школа је и даље утицајна и популарна јер води рачуна о томе да ученици добију квалитетно образовање, истакла је гостујући у Јутарњем програму директорица ове образовне установе Драгица Митић.

„Током школовања у нашој школи, захваљујући стручном кадру ученици могу да добију квалитетно знање и буду оспособљени за даљи рад уколико желе да се баве пословима који су везани за подручје рада економије, права и администрације а који су распрострањени у свим нивоима друштва и што је најважније могу лако да дођу до запослења“, казала је Митићева.

Претходна година била је прилично тешка за ученике и професоре, али се настава у Економско-трговинској школи спроводила без проблема, истакла је директорица ове установе.

„Било је прилично тешко, али смо се брзо прилагодили онлајн настави и успели смо да успешно приведемо крају и прошлу а ево ближи се крај и ове школске године. Ипратили смо матуранте и сада Економско-трговниска школа спремно дочекује нову генерацију“.

Средње школе на централном Косову углавном су измештене у просторије основних школа, самим тим су принуђене да раније започињу наставу, а један од водећих проблема јесте и недостак простора, који ће ускоро бити решен завршетком средњошколског центра који се гради у Лапљем Селу.

Check Also

Летње рачунање времена почиње ноћас, часовнике померамо сат унапред

Летње рачунање времена почеће ноћас у два сата после поноћи, саопштила је Дирекција за мере …