Главна / Вести / Србија / Вучић са британским министром одбране: Србија ће увек бити чврст ослонац за миран и стабилан Балкан

Вучић са британским министром одбране: Србија ће увек бити чврст ослонац за миран и стабилан Балкан

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је министра одбране Уједињеног Краљевства Бена Воласа и, том приликом, рекао да се нада да ће, заједничким залагањем, српско-британски односи бити уздигнути на ниво истинског партнерства, какве смо имали као савезници у оба светска рата.

Александар Вучић је истакао да је Србија заинтересована да оснажи и обогати везе са Уједињеним Краљевством у свим областима, укључујући и област одбране, наводи се у саопштењу Канцеларије за сарадњу с медијима председника Републике.

С тим у вези је истакнута важност заједничког ангажовања припадника српске и британске војске у оквиру Мисије УН на Кипру.

Председник Вучић је упознао министра Воласа и са повољним економским кретањима у Србији, са надом да ће бити повећан интерес британских инвеститора за улагање у нашој земљи.

Председник Вучић и министар Волас су разговарали и о глобалним питањима, као и о регионалној ситуацији.

Бен Волас је истакао да је Западни Балкан веома важан за Уједињено Краљевство, а да Србија има највећи значај за мир и стабилност у региону.

“Србија ће увек да буде чврст ослонац за миран и стабилан Балкан”, рекао је председник Вучић.

Министар одбране Уједињеног Краљевства Бен Волас борави у дводневној, првој званичној посети Србији.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Влајић: Права Тодосијевића погажена, жалићемо се Врховном суду

Адвокат Небојша Влајић, бранилац председника Привременог органа општине Звечан Ивана Тодосијевића, потврдио је за Косово …