Главна / Вести / Косово и Метохија / Деца са Косова и Метохије у суботу путују за Републику Српску
БИЈЕЉИНА, 22. АВГУСТА /СРНА/ - У седмодневну посјету Републици Српској данас је допутовало 300 дјеце школског узраста са Космета коју је у Етно селу "Станишићи" код Бијељине дочекао министар просвјете и културе Српске Дане Малешевић.

Деца са Косова и Метохије у суботу путују за Републику Српску

Деца са Косова и Метохије крећу у суботу за Републику Српску, полазак више аутобуса Кослашин превоза из Косовске Митровице планиран је за  05.часова.

Долазак већег броја српске деце са Косова и Метохије у деветом пројекту “Спојимо децу Косова и Метохије и Републике Српске” који од 2012. године организује бањалучки Одбор за помоћ Косову и Метохији биће у субота 19.јуна, а очекује се између 13 и 14 часова у Етно селу Станишић, наводи се у саопштењу Одбора.

Децу ће дочекати и пожелити им добродошлицу председник Одбора за помоћ Косову и Метохији  Милорад Арлов са делегацијама општина које су домаћини драгим гостима.

Након срдачног дочека и добродошлице деца и пратиоци крећу у: Приједор, Прњавор, Челинац, Језеро, Брод, Шамац, Пелагићево, Брчко и Милиће у којима ће код породица својих вршњака боравити седам дана,

Деца са Косова и Метохије која су гости града Требиња долазе у недјељу преко Вишеграда; а деца и млади са потешкоћама у развоју у пратњи својих родитеља,  из Удружења родитеља”Подржи ме” Косовска Митровица који су гости Одбора, која путују у Приједор а дочек и ручак организује СПКД”Просвета” Брчко и парохија Брчанска у недјељу у 12 часова у порти православне цркве Успења Пресвете Богородице у Брчком!

Посебне и веома драге госте из Удружења родитеља “Подржи ме” за које Одбор уз спонзоре припрема посебан програм боравка у Републици Српској уз домаћине у Брчком дочекаће председник Одбора Милорад Арлов.

“Добро нам и срећно дошли, а још сречнији и задовољнији вратили за седам дана вратили се на Косово и Метохију”, поручио је Арлов.

Check Also

Јевтић: Седница Скупштине прилика да се покаже јединство

Потпредседник Српке листе Далибор Јевитић изјавио је да је данашња седница Скупштине Србија посвећена КиМ …