Главна / Друштво / Одржан концерт поводом 700 година манастира Грачаница

Одржан концерт поводом 700 година манастира Грачаница

Наша велика светиња и бисер светске културне баштине манастир Грачаница, задужбина светског Српског краља Милутина, обележава ове године 700 година постојања. Поводом овог изузетно значајног датума одржан је целовечерњи концерт класичне, духовне и хорске музике, који је одушевио присутне у Дому културе у Грачаници.

У програму су учествовали хорови „Симонида“ из Грачанице  црквени хор „Бранислав Нушић“ из Косовске Митровице, као и ученици и професори Музичке школе „Стеван Мокрањац“ из Грачанице и Музичке школе „Стеван Христић“ из Станишора.

„Захваљујем свима који су дошли и надам се да су уживали. Ми смо се трудили да програм концерта направимо тако да се комбинују музички делови са певачким и верујем да је свима било интересантно“, истакао је председник хора “Симонида” Грачаница Братислав Богдановић.

Актери овог изузетног музичког догађаја задовољни су оствареним резултатом, као и интеракцијом коју су остварили са публиком.

„После свега што нам се дешавало последњих годину дана ово је добродошло и деци и нама, ужелели смо се сви музике и било је ово једно дивно вече“, истакао је Иван Јовановић, директор Музичке школе „Стеван Христић“ из Станишора.

„Изузетно тешка година је за нама, имали смо потешкоћa у раду али смо успели да приведемо крају још једну школску годину и то, могу слободно, да кажем успешно“, казао је Андрија Јовић, директор Музичке школе “Стеван Мокрањац” из Грачанице.

Да би све протекло беспрекорно заслуге припадају грачаничком Дому културе и удружењу „Симонида“ као и главном покровитељу ове манифестације Министарству за културу Владе Републике Србије.

Check Also

Свечаним приредбама обележена школска слава на централном Космету

Светосавском химном и пригодним културно-уметничким програмом, ученици и наставници на централном Космету обележили су школску …