Главна / Друштво / Повратничким породицама у општини Исток стигла помоћ Канцеларије за КиМ (ВИДЕО)

Повратничким породицама у општини Исток стигла помоћ Канцеларије за КиМ (ВИДЕО)

Током посете српским повратничким селима у општини Исток крајем прошлог месеца директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић обишао је домаћинство Радоја Пумпаловића у селу Дубрава. Директор Канцеларије је том приликом овој породици обећао помоћ за изградњу помоћног објекта који је Пумпаловићима неопходан за складиштење механизације, алата и летине, а након непуних двадесет дана почела је и реализација датог обећања.

“Ништа нисам смео да остављам напољу, све сам држао у једној соби и бицикл и колица, све нам је унутра. Нама ова помоћ много значи, мој син је планирао да почнемо сами да правимо објекат али немамо од чега да започнемо”, рекао је за РТВ Грачаница Радоје Пумпаловић.

Радоје додаје и да безобзира на притиске, претње и нападе никада неће продати своју земљу, то му никада није била намера, иако су му често нудили, а то неће учинити ни његов син.

Помоћ од Канцеларије за КиМ за проширење и реконструкцију куће добила је и породица Ранка Седларевића из села Драгољевац.

“Наишли смо на добар пријем људи из Канцеларије за КиМ и Привременог органа из Осојана, све што су нам обећали то су нам и испунили”, рекао је Ранко Седларевић.

Председник Привременог органа општине Исток Малиша Ђурић каже да смо данас сведоци да се обећања која су дата испуњавају.

“Директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић је приликом посете 25. маја обишао и породицу Седларевић и све оно што је обећао већ данас ми почињемо да реализујемо”, истиче Ђурић.

Помоћ од Канцеларије за КиМ у пољопривредној опреми и механизацији, како је најављено, током наредног месеца добиће више српских домаћинстава на овом подручју.

 

 

Check Also

Јевтић: Седница Скупштине прилика да се покаже јединство

Потпредседник Српке листе Далибор Јевитић изјавио је да је данашња седница Скупштине Србија посвећена КиМ …