Главна / Политика / Брнабић допутовала у Беч на конференцију о Западном Балкану, учествују и Лајчак и Kурти

Брнабић допутовала у Беч на конференцију о Западном Балкану, учествују и Лајчак и Kурти

Премијерка Ана Брнабић допутовала је данас у Беч где учествује на конференцији о Западном Балкану у организацији аустријске владе.
Њу је испред зграде аустријске владе дочекао канцелар Себастијан Kурц.

Први је на скуп о Западном Балкану, а који према оцени Kурца има за циљ пре свега да врати фокус ЕУ на Западни Балкан, стигао специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак.

Kурц, иначе, није лично испред зграде владе дочекао косовског премијера Аљбина Kуртија.

Он је позвао премијере земаља Западног Балкана на конференцију на којој ће бити говора о европског перспективи, али и о борби против Kовид 19, економској подршци после кризе, те заједничкој борби против илегалне миграције, саопштено је из његовог кабинета.

На конференцији, поред премијерке Брнабић, учествују премијер Северне Македоније Зоран Заев, председавајући Савета министара Босне и Херцеговине Зоран Тегелтија, премијер Црне Горе Здравко Kривокапић, косовски премијер Аљбин Kурти и изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак, док ће Албанија бити заступљена представником владе.

Извор: Танјуг

Check Also

Вучић честитао Радеву: Србија остаје искрен партнер

Председник Србије Александар Вучић упутио је честитку председнику Републике Бугарске Румену Радеву, поводом поновне победе …