Главна / Политика / Селаковић: Висок ниво сарадње Србије и Италије

Селаковић: Висок ниво сарадње Србије и Италије

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић данас је разговарао са амбасадором Италије Карлом Ло Кашом о предстојећој посети министра спољних послова и међународне сарадње Луиђија Ди Маја Београду 21. и 22. јуна.

Селаковић је поручио да Србија придаје велики значај даљем развоју укупних односа са Италијом, који се одвијају у духу пријатељства и блиских веза између наших народа, саопштено је из Министарства спољних послова.

Истакао је да се сарадња Србије и Италије развија на нивоу стратешког партнерства, као и да се то огледа у високом нивоу политичких и економских односа и разгранатој и успешној сарадњи на бројним пољима.

Додао је да би за односе двеју држава било корисно да се у блиској будућности одржи четврта заједничка седница влада.

Министар је поручио да је економска сарадња један од приоритета и подвукао да је Италија један од најзначајнијих инвеститора у српску привреду.

Изразио је задовољство због чињенице да ниво трговинско-економске размене између наших земаља у прва четири месеца ове године бележи раст.

Селаковић је захвалио Италији на подршци Србији у процесу европских интеграција, посебно нагласивши чињеницу да је Италија једна од најгласнијих заговорница проширења Уније.

Разговарано је и о дијалогу Београда и Приштине, а министар Селаковић је поновио да је Београд посвећен дијалогу, што је показано и на последњем састанку у Бриселу “упркос опструкцији и потпуно неконструктивном односу Приштине”.

Извор: Танјуг

Check Also

Старовић: БиХ у најдубљој кризи, не дозволити ескалацију

Босна и Херцеговина је у најдубљој политичкој кризи од завршетка рата 1995. године која је …