Главна / Друштво / Ружић: Наш је циљ да завршни испит прође без грешке

Ружић: Наш је циљ да завршни испит прође без грешке

Завршни испит у основним школама биће одржан 23, 24. и 25. јуна, а свима је заједнички циљ да он буде организован на најбољи могући начин, те да не сме да се догоди ниједна грешка.

Министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић је то рекао на састанку са представницима свих институција које учествују у припреми и реализацији завршног испита у основном образовању.

„Завршни испит полагаће више од 68.000 ученика и наш заједнички циљ је да га организујемо на најбољи могући начин. Не сме да нам се деси ни једна грешка. И не сме бити пропуста који ће на било који начин угрозити читав процес а за који је одговоран људски фактор“, казао је Ружић.

Он је најавио драстичне казне за евентуалне пропусте у организацији и спровођењу завршног испита.

„Имамо све услове и предуслове да завршни испит протекне на најбољи могући начин“, изјавио је министар.

Он је захвалио свима на преданом раду и изразио уверење да овогодишњем завршном испиту неће доћи до неправилности.

У припреми и организацији завршног испита, поред Министарства просвете, науке и технолошког развоја и наставника у школама, учествују и кабинет председнице Владе, Канцеларија за ИТ и еУправу, Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања, Завод за унапређивање квалитета образовања и васпитања, Министарство унутрашњих послова, ЈП Поште Србије,Факултет организационих наука, Еонсистем, есДневник, Министарство здравља и Привредна комора Србије.

Извор: Танјуг

Check Also

Четвородневна акција појачане контроле саобраћаја на територији читаве земље

Полицијски службеници саобраћајне полиције током четвородневне акције појачане контроле саобраћаја која је спроведена на територији …