Главна / Вести / Србија / Вучић припадницима МУП: Радите најтежи посао-штитите државу

Вучић припадницима МУП: Радите најтежи посао-штитите државу

Припадници МУП-а штите и чувају државу, од чега не постоји ништа теже, јер је увек најлакше за све кривити управо државу, и хвала вам што обављате најтежи посао, поручио је данас председник Александар Вучић свим припадницима полиције.

Вучић је истакао да је веома важно да имамо снажну полицију, фантастичне ватрогасце, људе који помажу приликом било које природне непогоде…, јер када грађани не знају коме да се обрате – обрате се полицији, да им помогне да реше проблеме.

“Ви сте ти који чувате и штитите државу, а не постоји ништа теже од тога, јер не постоји ништа популарније него за све кривити ту исту државу. И зато вам велико хвала што обављате најтежо посао, што се на дневном нивоу суочавате са убицама, разбојницима, онима који нашој деци дају другу и убијају нашу будућнсот”, поручио је председник Србије.

Полиција је ту, каже, да чува ред, мир и поредак, да буде гарант свакоме да може да буде сигуран да ће му деца слободно ићи у школу, отићи у град и да ће се сигурно вратити својим кућама.

“Од вас зависи борба против организованог криминала и корупције и тражим од вас 1.337 нових припаднника, да будете још жешћи и снажнији у тој броби. Ничија партијска књижица или положај на било ком месту у држави, влади не сме да вас спречи да обављате закон”, рекао је Вучић.

А, закон је једноставан – сви који га крше, баве се криминалом, корупцијомм морају да одговарају.

“Тако ћемо имати пуно поверење, грађани ће знати да добијају најбољи могући рад сваког од нас, и у томе је ваша улога непроцењива”, рекао је Вучић.

Предсеник се захвалио припадницима полиције на храбрости, а њиховим породицама што су у стању да разумеју потребе посла.

„Не могу да замислим колико су пута ваши супружници, родитељи патили и питали где сте, како и на којем задатку, колико је опасан. Када је полицајца рањен не осврћемо се, постало је нормално и уобичејно, а само ви и ваше породице знају колико је тешко. Онолико мало колико могу и као председник Србије увек ћу бити ту са вама и вашим породицама да кажем хвала на свему што чините за нашу земљу, нашу Србију“, рекао је он.

Вучић је изразио уверење да ће полицајци уложити још више труда, енергије, имати још више снаге да се обрачунају са криминалом, корупцијом и са свим другим што угрожава земљу, да ће показати шта значи хаброст и обученост.

„Што се станова тиче то је нас посао и ми ћемо то урадиту. И ове и идуће годиен имаћете повећање плата. Српски полицајац мора да има достојан живот, нормалну плату да мозе да обавља свој посао“, поручио је он.

Вучић је замолио полицајце да са пуном посвецћеношћу, огромним трудом, еланом раде свој посао.

„Захвалан сам свим полицајцима, активним и пензионисаним који су, када је било најтеже, бранили земљу када је била нападнута споља на нашој територији КиМ. Хвала свима који су увек били уз свој народ. Ја се поносим вама, за разлику од оних који су се од вас склањали и вас склањали“, рекао је он.

Грађанима Србије је поручио да је полиција ту да штити њихова права, да полиција мора једнако да штити права Србина и Бошњака у Пазару, Мађара и Србина у Суботицу, Румуна и Србина у Вршцу, Бугарин и Србина у Димитровграду, припадника било које нације и мањинске групе. Ваша обавеза је да будете људи на сваком месту. Људи и поштовање закона су основна правила која имате“, нагласио је он.

Захвалио се полицајцима што стоје по јаком сунцу данас и помажу да се искаже највеће поштовање 1.377 њихових колега који су положили заклетву.

„Држава ће се постарати да живите боље, са мање проблема него што су живели старији, а ви преданим радом да се одужите држави. Имамо само једну државу, резервну немамо“, закључио је он.

Налет хеликоптера и испраћај државне заставе

Налетом хеликоптера МУП-а Србије, обраћањем команданта хеликоптерских јединица Ненада Недића који је прелетео изнад Новог Београда, као и испраћајем државне заставе завршена је манифестација.

Вучић најавио повећање плата полицајцима

Председник Александар Вучић је током обраћања рекао да Србија мора да брине и о свом роду.

“Нема ништа природније и као што волите своју децу, ништа није нормалније него да волите свој народ не чинећи ништа лоше ником дугом”, истакао је председник.

Поручио је да је важно да имамо снажну полицију, ватрогасце који спасавају животе људи, људе који помажу приликом природне непогоде.

“Људи кад не знају коме да се обрате, обрате се српској полицији. Ви сте ти који чувате и штитите државу, а не постоји ништа теже од тога, јер не постоји ништа популарније него за све кривити ту исту државу која све даје. Хвала вам што обављате најтежи посао, што се на дневном нивоу суочавате са убицама, али и онима који нашој деци дају дрогу. Ви сте ти који чвате и мир и ред и поредак. Ви сте ти од којих зависи борба против организованог криминала и корупције и тражим од вас да будете још жешћи и снажнији у томе. Ничији положај и партијска књижица не смеју да вас спрече у томе. За вас је закон једноставан – сви они који га крше и баве се криминалом морају да одговарају и тако ћемо имати пуно поверење грађана”, нагласио је Вучић.

Истакао је да припаднике полиције ове године чека повећање плата, следеће године такође.

“Српски полицајац мора да има живот достојан човека, мора да има добру плату да би могао да обавља своје обавезе. Држава ће се постарати да живите боље него старији припадници. Преданим радом одужите се својој држави јер имамо само једну државу, резервну отаџбину немамо”, навео је Вучић.

Истакао је да није председник свих Срба, већ Србије и свих народа који у њој живе.

Најбољи студент КПУ: Мотивисани смо и спремни

Филип Малетић, најбољи студент Криминалистичко-полицијског универзитета, а сада припадник Полицијске управе за Град Београд захвалио је МУП-у и министру на указаном поверењу.

“Данас су пред вама млади, мотивисани, спремни да своје способности и знања на најбољи начин примене у пракси на добробот Републике Србије. Посебна нам је част и захвални смо председнику што смо прва генерација која заклетву полаже јавно. То је још већа обавеза да сагласно заклетви часно и храбрно извршавамо све поставељне задатке”, истакао је Малетић.

Признања најзаслужнијима

Уручена одликовања најзаслужнијим припадницима Министарства унутрашњих послова, медаље за посвећеност служби и медаље за храброст.

Вулин новим припадницима: Чувајте част и образ сваког човека

Министар унутрашњих послова Александар Вулин рекао је, током обраћања окупљенима, да данас нису изведени техника и оружје, опрема и обука.

“Извели смо пред вас људе да Србија види ко јој чува сан, ко јој дане чини мирним, извели смо пред вас најмлађе а дочекаћемо да их зовемо и најбољим”, истакао је министар.

Председнику Вучићу је поручио да се, “када у тешким временима и местима буде бранио истину о нашем народу”, сети овог строја и да зна каква сила стоји иза њега и нашег народа.

“А ви, који данас полажете заклетву, добро пазите на сваку реч коју изговарате хоћете ли је бити достојни. Нека вас не узнесе сила коју смо вам поверили. Ви можете човеку да узмете слободу, али још вредније је што ћете се за слободу борити. Чувајте част и образ сваког човека, па и оном ко је то изгубио, силу ћете користити када и како морате, али понижење нећете ником нанети. Поштујте радног човека, због њега постојите. Будите већи од највећих, мањи од најмањих”, нагласио је Вулин.

Извор: ТАНЈУГ,РТС

Check Also

Ђаци са Косова и Метохије посетили Радио-телевизију Војводине

Двадесетчетворо ђака из Ораховца и Велике Хоче, у пратњи ментора посетили су данас нову зграду …